Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremi durdurma şansınız var mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremi durdurma şansınız var mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nda basın açıklaması düzenledi. Elazığ'daki depremin son rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı, 47 kişinin hayatını kaybettiğini, 1106 vatandaşın ise yaralı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir, Gambiya ve Senegal ziyaretleri öncesi İstanbul Havalimanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Burada yaptığı açıklamada, Elazığ depremine ilişkin son bilgileri de paylaşan Erdoğan, "Devletimiz depremin meydana gelmesinin ardından tüm imkanlarını, vatandaşlarımız için seferber etmiştir. Bakanlıklarımız hemen olay yerine giderek, vatandaşlarımız ile birlik olmuştur. Depremde, 47 vatandaşımız hayatını kaybederken, 1106 vatandaşımız da yaralandı. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının devamı şu şekilde: 

"BİRLİK ORTAMI BENİ SEVİNDİRDİ" 

"Deprem haberini alır almaz ilk fırsatta Elazığ ve Malatya'ya gittik. Yaralılarımızı ziyaret ettik, halkımızın yanında olduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk da olay yerinde. Gerekli çalışmaları yürütmeye devam ediyorlar. AFAD tüm ekipleri ile bölgede. Türkiye'nin her yerinden insanların deprem bölgesine gitmesi, oradaki mücadele bizi çok sevindirdi. Türkiye yaralarını birlik ve beraberlik içerisinde sarmaya devam ediyor. Dünyadaki dostlarımızdan da geçmiş olsun mesajları aldık. Deprem anından bu yana bölgede çalışma yürüten tüm ekiplerimize teşekkür ederim." 

"GAMBİYA, FETÖ OKULLARINI KAPATTI" 

Mevkidaşlarımızın davetleri üzerine, Gambiya, Cezayir ve Senagal'e ziyaretler gerçekleştireceğiz. Ziyaretimizde bakanlarımız, milletvekillerimiz ve özel sektör temsilcileri de bizlerle beraber olacaklar. Cezayir ile 5 asra dayalı bir dostluğumuz var. Bu dostluğumuz ilerlemeye devam ediyor. Cezayir'de de Abdülmecid Tebbun göreve geldi. Tebbun'un göreve gelmesinin ardından ilk ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. Bu nedenle ziyaretimizin ayrı bir önem kazanmıştır. Tebbun'un göreve gelmesinin ardından Cezayir'deki olaylar durulmuştur. Cezayir'de yatırım anlamında önemli bir yerimiz var, orada da yatırım forumu gerçekleştireceğiz. Daha sonra Gambiya ve Senegal'i ziyaret edeceğiz. Gambiya da FETÖ okullarını kapatan ilk ülkelerden biri olması sebebiyle önemlidir." 

"HASARLAR TESPİT EDİLİYOR" 

"Hasar tespiti yapacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdır. Bakanlarımız da orada bu çalışmaları yürütüyorlar. Hangi mahallede ne kadar hasar var, bunların tespiti önümüzdeki günlerde yapılacak. Elazığ’da daha çok köylerde sıkıntı var. Bunların hasar tespitini yapıp, yeniden inşa çalışmalarını başlatacağız. Yıkılması gerekenler varsa, yıkmak durumundayız. Artçı sarsıntılar durmuyor, devam ediyor. 5.1 şiddetinde bir sarsıntıya şahit olduk. Bu konuda gecikmeye lüksümüz yok, gecikemeyiz. Bakanlarımız orada tüm ekipleri ile birlikte hasar tespit çalışmalarına devam ediyorlar." 

"MİLLET CAN DERDİNDE, BUNLAR MENFAAT DERDİNDE"

"Her şeyden önce, birlik ve beraberliğimize destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar birlik ve beraberliğimize destek verirken, bir yandan da konuyu istismar meselesi haline getirenler var. Hani deniyor ya, "Millet can derdinde, bunlar menfaat derdinde."  İşte öyle bir durum var. Sosyal medyadan aldığımız bazı mesajlar çok ahlaksızca. Bu hükumet 20 yıldır deprem için ne yaptı diyorlar? Depremi durdurma şansınız var mı? Bunu hiçbir ülkenin yapması mümkün değil. Ancak depremden sonra yapılması gerekenler konusunda hemen harekete geçtik. Bizim iktidarımız döneminde meydana gelen Van, Sakarya ve Bingöl gibi depremlerde, o bölgeleri yeniden inşa ettik. Vanlı kardeşlerimize yepyeni bir Van inşa etti. Tabii kurumlarımızın gösterdiği başarı da bizi memnun etti. AFAD'ın kurtarma konusunda ne kadar başarılı olduğunu gördük. Mesela silahlı kuvvetlerimiz de çok başarılı işler yaptı." 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar