Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu: İstanbul için kısıtlama gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu: İstanbul için kısıtlama gelecek mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Şu an itibariyle İstanbul korona virüs salgınında hemen hemen en önde giden illerimizden biri. Bu mücadeleyi başta medya olmak üzere yoğun bir şekilde belirtmemiz. Lazım. Maske, mesafe ve hijyene hassasiyetle sarılmamız ve dikkat etmemiz lazım. Bir de toplu mekanlardan kaçınılması gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, " Şu an itibariyle İstanbul korona virüs salgınında hemen hemen en önde giden illerimizden biri. Bu mücadeleyi başta medya olmak üzere yoğun bir şekilde belirtmemiz. Lazım. Maske, mesafe ve hijyene hassasiyetle sarılmamız ve dikkat etmemiz lazım. Bir de toplu mekanlardan kaçınılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bugün yapılan bu ateşkes anlaşması, en üst düzeyde yapılmış bir ateşkes değil. Bunun ne kadar kalıcı olacağını zaman gösterecek. Oradan Wagner gibi paralı askerlerin çekilmesi ne kadar doğrudur bunu da zaman gösterecek. En üst düzeyde yani darbeci Hafter tarafından bir temsilci ve sayın Sarrac tarafından atanan bir komutan bulunuyor.

Güvenilirliği bana göre çok da olabilecek gibi değil. Azerbaycan ve Ermenistan arasında Ermeniler sözlerinde durdular mı? Orada da ateşkes adımları atıldı. Ama gece saat 00.00’da başlanacak dendiği halde gerekli adımlar atılmadı. Umarız burada ateşkes kararına uyulur.

Şu an itibariyle İstanbul korona virüs salgınında hemen hemen en önde giden illerimizden biri. Bu mücadeleyi başta medya olmak üzere yoğun bir şekilde belirtmemiz. Lazım. Maske, mesafe ve hijyene hassasiyetle sarılmamız ve dikkat etmemiz lazım. Bir de toplu mekanlardan kaçınılması gerekiyor. Toplu mekanlarda bulunmak, buralarda virüsün çok daha seri bir şekilde yayılmasına neden oluyor. Buna kendi evlerimiz de dahil. Mümkün olduğunca bu hassasiyeti gösterelim ki, hem şahsımıza hem de evdeki misafirlerden korunmamıza dikkat edeceğiz. Kendimize dikkat etmek noktasındayız. Sağlık Bakanımız çeşitli illeri dolaşıyor. Bugün Bursa’da illerde alınacak tedbirler üzerinde çalışıyoruz. Kararlı duruşumuz batıya göre çok daha iyi bir konumda ama yeterli değil."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar