Cumhurbaşkanı Erdoğan bırakıyor mu? Numan Kurtulmuş'tan tartışma yaratacak sözler 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bırakıyor mu? Numan Kurtulmuş'tan tartışma yaratacak sözler 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AKP Genel Başkanlığını bırakacağı iddiaları gündemdeki yerini korurken Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, AKP Genel Başkanlığını partisinden bir isme bırakacağı iddia edilmişti.

"GÜVENDİĞİ BİR İSME BIRAKACAK"

İktidara yakın yazarlardan Abdulkadir Selvi, geçtiğimiz günlerde Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında, "AK Parti kongresi yaklaştıkça şu tartışmayı daha sık yapacağımız anlaşılıyor: Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından dolayı memnun olmaması, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar." ifadelerini kullanmıştı.

"BU NUMAN KURTULMUŞ OLABİLİR"

Gazeteci Barış Yarkadaş ise KRT TV'de katıldığı bir programda, "Şu anda AKP kongresine hazırlanıyor. Tayyip Erdoğan, bu kongrede partili cumhurbaşkanlığı tartışmasından çıkmak için, yerini daha ılımlı bir isme bırakmayı düşünebilir. Bu Numan Kurtulmuş olabilir, Süleyman Soylu'nun ismi söyleniyor ama ben ona ihtimal vermiyorum." iddiasını gündeme getirmişti.

cekirge.jpg

"ERDOĞAN'IN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ ALACAK KADROLAR"

Bu tartışmalar devam ederken Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'ye konuşan AKP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin büyük kongresine ilişkin, "Küresel lider Erdoğan’ın üzerindeki yükü alacak kadrolar” ifadelerini kullanarak iddiaları güçlendirdi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar