Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazı sonrası konuştu! Taliban'la görüşme sinyalleri verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazı sonrası konuştu! Taliban'la görüşme sinyalleri verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da bayram namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Erdoğan Taliban'dan bahsederek, "Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Recep Tayyip Erdoğan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte Kurban Bayramı Namazı’nı kılmak Lefkoşa’daki Hala Sultan Cami’sinde kıldı.

20210720-2-49276558-67180393-web.jpg

Namaz sonrası Erdoğan, “Artık güney kuzey, böyle bir derdin içinde olmayacağız. Bundan sonra Kıbrıs Türk’ü çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir” ifadelerini kullandı.

20210720-2-49276327-67179269-web.jpg

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Sorunsuz bir dönem, insanlığın yaşamı boyunca olmamıştır, olmayacaktır. Bu sorunlar karşısında çözümlerimiz de olacak.,

"AFGAN KARDEŞLERİMİZİN YANINDA YER ALDIK"

Egemen, emperyalist güçler Afganistan’da ilk defa böyle bir sorun üretmiyor. Afgan halkı dirayetiyle, iradesiyle bu emperyal güçlere karşı mücadelesini verdi.

Daha sonra bu emperyal güçler tekrar Afgansitan’a girdiler ve 20 yıldır oradalar. Bizde Afgan kardeşlerimizin yanında yer aldık.

Tabii ABD’ye de bazı şartlarımız var. ABD diplomatik olarak yanımızda olacak, lojistik anlamda imkanlarını seferber edecek, mali ve idari noktada da gerekli desteği verecek. Bunlar sağlanabilirse biz Türkiye olarak Kabil havalimanının işletimini ele almayı düşünüyoruz.

“TALİBAN’IN İNANCIYLA TERS BİR YAN YOK”

Taliban’ın bazı rahatsızlıkları söz konusu. Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok, onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize, anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum.

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar