Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk'ü Anma Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk'ü Anma Töreni'nde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Atatürk'ü Anma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Atatürk'ü Anma Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca Tarihi CSO Konser Salonu’nda düzenlenen “Atatürk’ü Anma Töreni”ne katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Amacımız Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında ülkemizi layık olduğu seviyeye çıkarmaktır. Her alanda kurduğumuz sağlam altyapı üzerinde, siyasi ve ekonomik gücüyle dünyanın birinci liginde iddia sahibi bir Türkiye inşa etmenin gayreti içindeyiz.

Küresel krizlerin üstesinden başarıyla gelen hangi engelle karşılaşırsa karşılaşsın mücadeleden vazgeçmeyen bir ülke olarak hedeflerimize ilerliyoruz. Yeni hizmetlerle Cumhuriyeti yaşatmak için gece gündüz çalışıyoruz.

Atatürk'ü anmak elbette önemlidir, ama asıl olan Atatürk'ü verdiği mücadelenin izini sürerek gerisindeki sebepleri doğru tespit ederek anlamaktır. Dilinden Atatürk'ün ismini düşürmeyen ama onu anlamakta gayret göstermeyen bir kesim hep olmuştur.

Milli iradenin üstünlüğü temeline inşa eden yeni devletimizin 2 bin yıllık devlet silsilemizin devamı olduğu unutulmamıştır. Milletimiz her tökezlemenin ardından devletine daha güçlü sahip çıkarak dost, düşman herkese göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün görev yaptığı yerler ve ulaşmak istediği yerler size tanıdık gelmiştir. Mustafa Kemal Suriye'de, Libya'da, Kafkas sınırında... Bize Suriye'de Lİbya'da ne işiniz var diyorlar. Hani siz Atatürk'ün izinden gidiyordunuz?"

Mustafa Kemal milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesi verdiği her yerde bulunmuş ve savaşmıştır. Biz New York'ta BM'nin tam karşısında Türkevi inşa ettik. Neden inşa ettiniz diyenler olabilir. Biz en güzel mesajı verdik. 

Gazi Mustafa Kemal'in bu serencamı, bugünkü Türkiye'nin yol haritasıdır. Türkiye bugün de Suriye'de, Libya'da, Kafkaslardadır. Avrupa ve dünyada öncü bir diplomatik mücadele yürütmektedir. Gazi'nin askeri, ekonomik, diplomatik mirasına sahip çıkan varsa o da biziz. Atatürk isminin arkasına sığınanlar ne yapıyor? Ülkesi ve milleti aleyhine hangi faaliyet varsa su taşıyan çarpık bir kesimle karşı karşıyayız. Bizi Avrupa'ya şikayet edenlerden bir şey olur mu? Son günlerde yaşananlar bile bu çarpıklığı göstermeye yeterlidir.

İnanın, Gazi hayatta olsaydı bunları o partiden sopayla kovalardı. Bu partinin mevcut yapısı içinde, Atatürk kapıdan içeri sokulur muydu bilmiyoruz. Böylesine küstahlaşan, nobranlaşan, gavurun kılıcını çalmaktan başka iş bilmeyen bu faşist zihniyet milletimizden hak ettiği dersi alacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar