Cumhur İttifakı’nda ceza indirimi çatlağı mı var?

Cumhur İttifakı’nda ceza indirimi çatlağı mı var?
MHP’nin hukukçu vekili Feti Yıldız, Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde iki yıla yakın komisyonda bekleyen şartlı ceza teklifi indirimi tekliflerinde henüz atılan bir adım olmadığını ifade edince gözlerin çevrildiği Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Meclis'i adres gösterdi.

Medyafaresi'nden Hülya Karabağlı'nın haberine göre, MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığının dün yapılan 2020 yılı bütçesinde kamuoyunda af olarak bilinen ve Adalet Komisyonu’na iki yıla aşkın süredir bekleyen ‘şartlı ceza indirimi’ tekliflerini gündeme getirdi. “Toplumda bu büyük bir beklenti oluşturmuştur ancak henüz atılmış bir adım yoktur” diyen Feti Yıldız’ın bu sözlerine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Bu siyasi partilerin iradesiyle ve Meclisin iradesiyle oluşacak bir konudur” diye yanıt verince soru işaretlerine neden oldu. İkinci Yargı paketi  hazırlıkları aşamasında  ortaya çıkan bu durum ittifak ortakları arasında bir çatlak olup olmadığını tartışmaya açmış oldu.

Adalet Bakanı Gül, böyle yanıt verdi!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "MHP’nin şartlı indirim kanunu, birkaç soruya da ifade edildi. Bu konu elbette Feti Yıldız Bey ve arkadaşları tarafında n verilen bir tekliftir. Bu konu Parlamentonun gündeminde elbette bir netice bulacaktır. AKP Grubunun da bu konuya çalıştığını biliyorum. Elbette teknik de bir konudur. Ama esasen af içermeyen ve toplumun her kesimini ilgilendirdiği için bu konu siyaseten verilecek bir karardır, Adalet Bakanlığının vereceği bir karar değil. Her iki parti grubu bunu netleştirdiğinde, olgunlaştırdığında. Çünkü her iki partinin sayın genel başkanları da bu şekilde ifadede bulunmuşlardır- bu siyasi partilerin iradesiyle ve Meclisin iradesiyle oluşacak bir konudur." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar