Cuma günü için duyuru yapıldı! Zeytinyağı, yumurta, tereyağı, patates, domates alacaklar dikkat...

Cuma günü için duyuru yapıldı! Zeytinyağı, yumurta, tereyağı, patates, domates alacaklar dikkat...
Cuma gününden itibaren Zeytinyağı, yumurta, tereyağı, patates, domates alacaklara duyuru yapıldı.

Ticaret Bakanlığı döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle market fiyatlarındaki fahiş fiyatlara el atmaya karar verdiğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren tebliğ nedeniyle artık belirlenen ürünlerin ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapmaya yetkili kılındı.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’de yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Gümrük tarife pozisyonu (G.T.P.) veya gümrük tarife istatistik pozisyonu (G.T.İ.P.) ve tanımı belirtilen eşyanın ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapmaya Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilidir.”

market-ic.jpg

PEKİ HANGİ 20 ÜRÜNÜN İHRACATINDA BAKANLIK YETKİLİ KILINDI?

Buna göre, tarım ürünleri patates (taze veya soğutulmuş), domates (taze veya soğutulmuş), kuru soğan, kuru sarımsak, salatalık ve kornişonlar (taze veya soğutulmuş), fasulye, patlıcan, sivri biber, zeytinler, adi fasulye, kırmızı mercimek, portakal, mandarin, limon, karpuzlar, elma, zeytinyağı ve fraksiyonları, kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatı, tavuk yumurtaları ve tereyağı olarak belirlendi.

Tebliğ hükümleri yürürlük tarihinden itibaren 31 Aralık 2022’ye kadar uygulanacak. Bu düzenleme ile gıda fiyatlarını düşürmek için 20 üründe ihracatın belli dönemler kısıtlanabileceği belirtiliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar