Cübbeli Ahmet'ten 'mahalleyi' karıştıracak sözler

Cübbeli Ahmet'ten 'mahalleyi' karıştıracak sözler
Akit TV'de katıldığı bir programda "Bir insan, gerçekten hanımını çok özlemişse orucunu hanımıyla da açabilir" ifadelerini kullanan Mesut Özdemir'e Cübbeli Ahmet'ten sert tepki geldi.

Akit TV ekranlarında yayınlanan İnanan Genç programına geçtiğimiz günlerde konuk olan Dünya Hafızlık Eğitim Derneği Başkanı Mesut Özdemir, tartışmalara neden olacak ifadeler kullanmıştı.

Özdemir, Ramazan ve oruçla ilgili yaptığı açıklamada "Bir insan, gerçekten hanımını çok özlemiş dayanamamış iftara kadar beklemiş orucunu hanımıyla da açabilir" şeklinde konuşmuştu.

Özdemir’in sözlerine kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’den tepki geldi.

Çok tartışılan "Eşinizi özlediyseniz cinsle ilişkiye girerek oruç açabilirsiniz" ifadesine tepki gösteren Cübbeli Ahmet Hoca şu ifadeleri kullandı:

"Ne bu yani! Bunun manası yok lüzumsuz yani... Ama sen bana şunu sorsan "Bir insanın hakikaten eşine karşı çok fazla istek doğmuş şehvet deniyor buna. Neticede tam da iftar saati iftar oldu diye orucunu açmadan ağzına bir hurma atmadan cinsel ilişkiye girmişler. Bu adamın orucu bozuldu mu? 61 kefaret yedi mi?" diye bana sorarsın bende sana derim ki iftar vakti girdiyse, ezan vakti girdiyse bunun orucu bozulmaz çünkü vakit girmiş."

"Orucun vakti çıktığı için bunun güne gün kefaret bir şey gerekmez. Fıkıhta her şey konuşulur. Çünkü her şey gelebilir dünyada insanın başına. Ama durup dururken açabilirsiniz diye sanki bir hurmayla iftar etmek sünnettir veya hurma bulamazsa Peygamberimiz suyla orucu açardı gibi hadisleri anlatır gibi, bir teşvik yapar gibi böyle açarsınız lafı gündeme gelmek için herhalde."

85177.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar