Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Covid veya Omicron değilmişim

Çok moralim bozuk dostlar.

Yandaşların havaya pompaladığı "Ekonomimiz uçuyor", "Bizim önümüzü kesecek insan daha anasından doğmadı" gazının kokusunu alamıyorum. Sadece bu olsa gene iyi, "Batı bizi kıskanıyyy", "Dünya bize hayran hayran bakıyor" diye önümüze sunulan hayali yemeklerin tadına bir türlü varamıyorum.

Koku ve tat kaybı yaşayınca hemen doktorum Muittin'e gittim.

Kendisi bana "Üzülme. Omicron'un muhalefete özgü varyantı olan Mumicron varyantına yakalanmışsın" dedi ve reçetesini yazarken fısıldayarak "Bir de iktidarı beğenmezsiniz. Dünya Covid'in varyantları ile uğraşırken biz varyantın da varyantını yarattık" diye laf çaktı.

Sanırım haklıydı.

Öyle utandım ki, utancım ayakta entübe oldu.

O ukalalık yapan ben süklüm püklüm bir vaziyette, Ednan Oktar'ın kedicikleri gibi odadan çıktım.

Ama odadan çıkar çıkmaz yine muhalif damarım tuttu ve "Neyse ki Ednan Oktar'ın kedicikleri gibi bir kediyim. Trafolara giden kedi gibi olup çarpılsam, gelen elektrik faturamdaki -kaçak elektrik kullanma bedelini- hangi mamayla öderdim?" diye düşündüm.

Doktorun muayene odasından çıktığımda beni bekleyen sekretere borcumun ne olduğunu sordum, kendisi bana terbiyemin yazmaya müsaade etmediği bir fatura çıkardı ve şirin şirin bakmaya başladı.

Çocukluğunda 1 kez olsun Şirinler adlı çizgi filmi seyretmeyen ben elbette düşmedim bu tuzağa ve sekretere "Bak bakayım gözlerime, bende bu kazığı yiyecek göz var mı?" diye sordum.

Nasıl apışıp kaldığını görmeliydiniz.

Birkaç saatte 18 TL'den 12 TL seviyesine yuvarlanan Dolar gibi oldu yüz ifadesi.

Ve kapıyı çarptığım gibi çıktım. Çıktım çıkmasına ama içime bir kurt düştü "Muittin'in dediği gibi Mumicron'a yakalanmışsam, acaba her akşam yayınlanan tabloda Mumicron adını görür müyüm?" diye.

Neyse ki kaç gün geçmesine rağmen, ekranlarda Covid bayraktarlığı yapan uzmanlarımızın hiçbirinin ağzından "Mumicron varyantı" diye bir şey duymadım.

Özetle, eğer siz de yandaşların gazının kokusunu almıyorsanız, altın tabakta size yemeniz için sunulan yemeklerin tadını almıyorsanız hemen hastanelere, test mest yaptırmaya koşmayın.

Covid veya Omicron değilsinizdir, en fazla kronik muhalif olarak mevsimsel ve tepkisel grip yaşıyorsunuzdur.

Not: Doğrusunun Adnan olduğunu ben de biliyorum. Ukalalık yapmayın vallahi.

HES kodunuz "Ukala" diye işlerim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları