Çorum’da içme suyuna zam geldi

Çorum’da içme suyuna zam geldi
Çorum Belediyesi tarafından içme suyu ücretlerine zam yapıldı. Yüzde 9’luk zam kararı Belediye Meclisi’nde onaylandı. Aşgın’ın göreve seçilirken su ücretlerine indirim sözü verdiğini hatırlatan CHP'li meclis üyeleri ise zam kararına tepki gösterdi.

CUMA ŞAHİN / GÜNBOYU

Çorum Belediye Meclisi, 2019 yılının son toplantısında  su ücretlerine zam kararı aldı. Yüzde 9’luk zam kararı Belediye Meclisi’nde onaylandı. Gelir tarifesindeki zamlara CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi.

Çorum Belediye Meclisi’nin Aralık dönemi toplantısı yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının en önemli gündem maddesi gelir tarifesindeki artışlar oldu. Çorum Belediyesi tarif komisyonu kararı ile Çorum Belediyesi’nin A’dan Z’ye tüm gelir kalemlerinde artışa gidildi. En çok konuşulan konu ise su ücretlerinde yapılan artış oldu.

Belirlenen yeni tarifelere göre, meskenlerde 0-10 ton arası su kullanım ücreti 1 lira 79 kuruştan, 1 lira 95 kuruşa, 11-30 ton arası su kullanım ücreti 2 lira 30 kuruştan, 2 lira 50 kuruşa yükseltilirken, 31 ton ve üzeri su kullanımı ise 4 lira 50 kuruştan 3 lira 50 kuruşa düşürüldü. İş yerlerinde ise 4 lira 95 kuruş olan su ücretinde değişiklik yapılmadı.

ZAM KARARINA TEPKİ

CHP’li Meclis üyeleri zam kararına tepki gösterdi. CHP’li meclis üyesi Gazi Uysal, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın göreve seçilirken su ücretlerine indirim sözü verdiğini ancak yapılan bu zamla bu vaadinden çark ettiğini söyledi. Uysal, “Mayıs ayında indirim yapılmıştı ancak sözünüz kısa sürdü. Bu vaadinizden çark ettiniz. Daha önceden 15 tonunu üzerinde  su kullananlara yüzde 9 gizli zam yapılmıştı. Şimdi tekrar yüzde 9 zam yapıldı. Ne söz vermiştiniz ne yaptınız. CHP olarak gelir tarifesindeki tüm zamları uygun bulmuyoruz” dedi.

MALİYETLERİ GEREKÇE GÖSTERDİ

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü ise açıklamasında zam kararında maliyetleri gerekçe gösterdi. Çevre illere göre en düşük su ücretinin Çorum’da olduğunu belirten Çöplü, “İstanbul’da İzmir’de yüzde 65 zam yapılırken biz sadece yüzde 9 zam yapıyoruz. Fiyatları yeniden düzenlemek zorundayız. Yine de maliyetin altında bir tarife belirledik” dedi.

Ayrıca diğer gelirlerde yapılan zamlarda mecliste tartışma konusu oldu. Gündemle ilgili söz alan CHP’li meclis üyeleri yapılan zamlara tepki gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar