Copa Amerika finalinde Kovid-19 skandalı!

Copa Amerika finalinde Kovid-19 skandalı!
Copa America finalinde Arjantin-Brezilya karşılaşmasını izlemek için çok sayıda futbolseverin sahte negatif sonuçlu Kovid-19 testleri ile stada girdiği ortaya çıktı.

Copa America finalinde Arjantin-Brezilya karşılaşmasını izlemek için binlerce taraftar, dün Maracana Stadyumu’na akın etti. Heyecanlı anlara sahne olan maçı 1-0 farkla Arjantin alırken, çok sayıda seyircinin sahte negatif sonuçlu Kovid-19 testleri ile içeri girdiği ortaya çıktı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL), salgın tedbirleri kapsamında stadyuma girmesine izin verilen hem Brezilya hem de Arjantin tribünlerindeki 4 bin 400 seyirciden hileli PCR testi ile içeri girenler olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Maçın seyircisiz oynanması planlanmışken, son dakikada Rio de Janeiro Belediye Meclisi tribünlerde yüzde 10 kapasite ile seyirci alınmasına izin vermişti.  Seyirciler arasında 2 metrelik sosyal mesafe bırakılmasının yanı sıra maske kullanımı da zorunlu tutulmuştu.

Alınan önlemlere rağmen stada giriş öncesinde yığılmalar olurken, taraftarların çoğunun maske takmaması dikkat çekti. Sosyal mesafe kuralı da hiçe sayıldı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar