Çoklu baro teklifi Meclis'e sunuldu

Çoklu baro teklifi Meclis'e sunuldu
Çoklu baro ile ilgili 28 maddeden oluşan kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sevk edildi. Barolarda reform yapmanın şart olduğunu belirten AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "An itibarı ile kanun teklifini Meclis'e sunmuş bulunuyoruz. Her baro, Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulunda 3 delege ve 1 başkan ile temsil edilecek" dedi.

AKP'li Cahit Özkan, Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bu düzenlemeyi neden yaptık, neden Meclis gündemine getirdik? Öncelikle baroların anayasada ve yasadaki görevleri dikkate alındığında bu ihtiyaçları karşılayamadıklarını tespit ettik. İkinci olarak özellikle son 20 yılda hızla artan avukat sayısı ve özellikle İstanbul-Ankara-İzmir'de avukatların yoğunlaşması baro ile meslek üyeleri arasında rabıtanın kopmasına neden olmuştur.

Kanunun 1960'da yürürlüğe girdiği tarihte 10 bin olan avukat sayısı 130 binleri aşmış durumdadır. Artan avukat sayısı İstanbul'da 50 bini, Ankara'da 20 bini, İzmir'de 10 bini zorlamaktadır.

Baro oluşmasında 2 bin sayısını çok önemsiyoruz.

Her baro üç delege ve bir başkanla temsil edilecek. Üye sayısı 5 binden çoksa 2 bin avukat baro kurabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar