Çok sayıda ülkeden belediye başkanı Nevşehir'de bir araya geldi

Çok sayıda ülkeden belediye başkanı Nevşehir'de bir araya geldi
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu Toplantısı ile "Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi" yan etkinliği kapsamında çok sayıda ülkeden belediye başkanı Nevşehir'de bir araya geldi.

Çok sayıda ülkeden belediye başkanları Nevşehir'de!

Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu ve Batı Asya'daki çeşitli ülkelerden 100'e yakın belediye başkanı ve yerel yönetim temsilcisini buluşturdu.

Bu akşam basına kapalı gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Üyesi, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda belediye başkanını Nevşehir'de ve Türkiye'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

"İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK"

Nevşehir Belediye Başkanı görevine seçilmesinin ardından katıldığı ilk UCLG-MEWA toplantısında Sayman Yönetim Kurulu Üyesi görevinin yanında Denetleme Kurulu Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Komitesi Eşit Başkanlığı görevlerine getirildiğini anlatan Arı, Nevşehir ve Türkiye'yi böylesine önemli bir platformda temsil etmekten dolayı onur duyduğunu belirtti.

UCLG-MEWA çatısı altında yerel yönetimlerin karşılıklı iş birliği ve diyalogları güçlendirmek için çalışmalar yürüttüğünü belirten Arı, "Ülkeler arasında var olan diyalogları, birliği, beraberliği, iş birliğini gerçekleştirmek için liderlerimiz, hükümetlerimiz nasıl gayret sarf ediyorsa bizim de UCLG-MEWA olarak temel maksadımız, yerel yönetimlerde bu iş birliğini tesis etmek ve ülkelerimizin birlik ve beraberliğini, iş birliğini güçlendirmek." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar