Çok nadir bir olay! Üçüncü ayında öğrendi, hamileyken hamile kaldı

Çok nadir bir olay! Üçüncü ayında öğrendi, hamileyken hamile kaldı
Britanya’da şoke eden bir olay yaşandı. 39 yaşındaki Rebecca Roberts isimli bir kadın hamileyken tekrar hamile kaldı. Roberts, ilk çocuğuna hamile kaldıktan 3 ay sonra ikinci çocuğuna da hamile kaldığını öğrendi.

Bir yıldan uzun süredir çocuk sahibi olmaya çalışan Rebecca Roberts ve Rhys Weaver ilk bebekle yedi haftalıkken yapılan ultrason görüntülemesinde tanıştı. İlk bebeğe Noah adı verildi. Roberts hamileliğinin 10’uncu haftasında ikinci kez ultrasona girdiğinde hamileliğinde her şey yolunda görünüyordu. Hamileliğin üçüncü ayında Noah bebeğin yanında bir anda bir ‘kardeş’ daha belirdi. 12’nci haftada yapılan ultrason görüntülemesinde Noah’ın yanında bir kız bebek daha olduğu görüldü.

Rebecca ve Rhys çifti, 12.haftada gittikleri doktor kontrolü sırasında ultrasonda ikinci bir çocuklarının olacaklarını öğrendiler. Aile, ikinci çocuklarına Rosalie adını verdi. Rebecca, "Zaten hamileyken hamile kaldım, bu kesinlikle çılgıncaydı. Çünkü bunun olmaması gerekiyordu," dedi.

Süperfetasyon olarak adlandırılan, halihazırda bir bebek taşırken hamile kalmak o kadar nadirdir ki, 2008 yılında yapılan bir çalışmada dünyada 10'dan az kayıtlı vaka bulundu.

Rebecca, doktorların çifte bebeklerin yaklaşık üç hafta arayla hamile kaldıklarını söylediğini belirterek "Bebeğin ilk haftadan üç hafta sonra tutarlı bir oranda büyüdüğünü fark ettiler ve o zaman bana bunun bir süper fetasyon hamileliği olduğunu düşündüklerini söylediler" dedi.

Rebecca "Başıma geldiğine inanamadım," diyerek bu duruma olan şaşkınlığını dile getirdi. Daha sonra sözlerine "Ama oldu ve bu durum çok güzel. Piyangoyu kazanmak gibi." ekledi.

İNANILMAZ DERECEDE NADİR BİR OLAY

Atlanta jinekoloğu Dr. Lillian Schapiro, süperfetasyonların çeşitli nedenlerden dolayı nadir olduğunu söyledi.

Birincisi, kadınlar tipik olarak döngü başına yalnızca bir kez yumurtlar ve aynı anda bir veya daha fazla yumurta bırakır. Erkeğin spermi ile döllenme başarılı olursa, yumurta veya yumurtalar rahme yerleştirilir, gebelik başlar ve başka yumurtlama olmaz.

Rebecca, "Noah, doğduğunda küçük kız kardeşinin neredeyse iki katı büyüktü. Noah üç hafta içinde hastaneden çıkarak eve gelebildi, ancak küçük Rosalie 95 gün boyunca yoğun bakımda kaldı ve Noel'den önce eve döndü." dedi.

Bugün, yaklaşık 7 aylıkken, Noah hala Rosalie'nin önünde, ancak Rhys, "O küçük bir asker. Kendi küçük kişiliğine sahip, ama hiçbir gerçek endişem yok." dedi.

Kaynak: CNN Türk

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar