Çocuk istismarıyla yargılanan Uşşaki tarikatı liderine iyi hal indirimi!

Çocuk istismarıyla yargılanan Uşşaki tarikatı liderine iyi hal indirimi!
Uşşaki tarikatının lideri Eyyüp Fatih Şağban'ın, müridinin çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. İyi hal indirimi uygulanan sanığa verilen 10 yıl 5 ay hapis cezası istinaf mahkemesince onandı. Karar Yargıtay tarafından onanırsa 5,5 yıl sonra tahliye edilecek.

Fatih Nurullah adını kullanan Uşşaki tarikatının lideri olduğu ileri sürülen Eyyüp Fatih Şağban'ın, müridinin çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme, Şağban'ı 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Şağban'ın cezasında 6'da 1 oranında 'iyi hal' indirimi uygulandı.

Independent'ten Can Bursalı'nın haberine göre, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Şağban, "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 15 yıl 4 aydan 48 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. 

"HÜRRİYETİ TAHDİT"TEN BERAAT

Geçen duruşmada savcılık mütalaasını açıkladı ve "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan cezalandırılmasını, "çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise beraat kararı verilmesini talep etti.

Şağban hakkındaki kararını açıklayan mahkeme, 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Şağban, kendisine yöneltilen "çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma" suçundan beraat etti. Şağban, cezası kesinleştikten sonra yaklaşık 6 yıl daha cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olacak.

NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk Mahallesi'nde yaşayan ve Uşşaki tarikatı lideri olduğu ileri sürülen Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Olaydan sonra Nurullah ile mağdur çocuğun babası arasında gerçekleşen görüşmenin kaydı sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansımıştı.

Ses kaydında Fatih Nurullah, çocuğa yaptığı istismarı itiraf etmiş ve olayın duyulmaması için babayı ikna etmeye çalışmıştı. Kızın babası F.A., Fatih Nurullah'tan şikayetçi olunca tarikat üyelerinin saldırısına uğramıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar