Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Cinnas Modeli

Mutluluğun resmini yapmak mı yoksa Suriyelilere 40 milyar dolar harcamakla, Somali'nin IMF borcunu ödemekle övünüp; sonra gidip Katar'dan para dilenmenin izahını bana yapabilmek mi daha zor?

Ben size hemen cevabını vereyim; dünya ile ay arasına yandaş müteahhitler duble yol yapacakmış. Yıllık 30 milyon araç garantili. Ayrıca kanal ay adında yeni bir çılgın proje varmış. Bunlar için Katar'dan para istenmiş.

İzahı olmayan şeylerin mizahı olurmuş ya hani… Ben de onu yaptım.

Ama şaka gibi olan bir gerçeği söyleyeyim; BAE'den Türkiye'ye 10 milyar dolarlık yatırım sözü verildi. Katar için de benzer miktarlar söyleniyor. Bu Araplar hiç akıllı değiller. Biraz daha sabretseler 10 milyar dolara zaten bütün Türkiye'yi satın alacak hale gelecekler.

Burada sanırım şunu çok rahat söyleyebiliriz; tek adam rejiminin, başkanlık sisteminin ne olduğunu halka ve en çok da evet diyenlere uygulamalı olarak gösteriyorlar.

Nasıl gösteriyorlar ortada; devleti akıl, adalet, ahlak, liyakat yönetmezse döviz ülkeyi tabi esir alır.

İktisadi model arayanlara tavsiyede bulunayım; 1923-1938 Atatürk dönemine baksınlar. Veya 1965-71 arasındaki Süleyman Demirel dönemine baksınlar.  

Atatürk bu ülkeyi fakirliğin zenginlikten çok daha görkemli durduğu bir Milli Mücadele ile işgalden zafere zaferden cumhuriyete taşıdı.

Osmanlı'dan cumhuriyete akseden sadece 3 fabrika vardı ve biri çalışıyordu. Türk burjuvazisi yok, Türk'ün elinde bir şey yok. Her şey azınlıkların ve yabancı şirketlerin elinde.

Ama o Atatürk gerçek bir ekonomik kurtuluş savaşı başlattı ve çayını, şekerini dahi ithal eden bir ülkeyi on beş yılda kendi uçağını, tüfeğini yapar hale getirdi.

Bunlar ise şimdi halkı fakirleştirmeyi Çin modeli diye pazarlıyorlar.

Emlakçı gibi ülkenin milli varlıklarını "Bakın ne kadar kelepir fiyata" diyerek Araplara pazarlıyorlar! Ekonomik istilayı da, kurtuluş savaşı diye geveliyorlar...

Ha unutmadan; Merkez Bankası son 18 günde dolara 4. müdahaleyi yaptı.

Hem doların fırlayacağını bile bile faizi düşürüyorlar hem de yükselen doları frenlemek için yine rezerv eritiyorlar. Birilerine yine vurgun yaptırılıyor anlaşılan!

Bunun adı Çin değil, ÇİM modelidir! Halk çim, yandaş tabaka fil! Ya da Cinnas modeli mi desek?

Bir de başka boyut var; Bakara ile 'makara' diye dalga geçeni büyükelçi yapanlar, Bakara suresini referans yapıp milleti açlığa alıştırıyor.

Çiftçinin, esnafın borcundan faizi silmeyenler, Nas suresini referans yapıp faizi indiriyor, 5'li çeteye kazandırıyor!

İşte size en yalın haliyle siyasal İslam

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları