Çin'den gelen haberle değer kaybetti

Çin'den gelen haberle değer kaybetti
Bitcoin'e bir darbe daha geldi. Çin'in kripto para işlemlerine sınırlama getirmesinin ardından Bitcoin'in değeri 40 bin doların altına düştü.

Çin'den gelen haberle değer kaybetti

Kripto para piyasalarında deprem yaşanıyor. Son günlerde yaşanan düşüş yatırımcıları endişelendirirken, Çin'den gelen haber bilançoyu daha da kötü hale getirdi. Çin hükümetinin dijital ticaret piyasasına yönelik son yasağı, kripto parayla yapılan işlemlere sınırlama getirilmesi oldu. Finans şirketleri ve ödeme firmalarının kripto para işlemleriyle alakalı hizmet vermesini yasaklayan Çin, spekülatif kripto para ticaretine karşı da yatırımcılara uyarıda bulundu.

Çinli sektör birimleri konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Yasak kapsamında, bankalar ve çevrimiçi ödeme kanalları dahil bu tür kurumlar, müşterilere kayıt, ticaret, takas ve ödeme gibi kripto para birimini içeren herhangi bir hizmet sunmamalı. Son dönemde kripto para birimi fiyatları hızlı bir şekilde yükseldi ve düştü. Kripto para birimi ile spekülatif ticaret, insanların mülklerinin güvenliğini ciddi şekilde ihlal ederek ve normal ekonomik ve finansal düzenlerini bozarak yeniden döndü." Kripto borsası ve kripto para arzını yasaklayan Çin, yatırımcıların kripto para bulundurmasını ise engellemedi.

40 BİN DOLARIN ALTINI GÖRDÜ

Bu karar sonrası Bitcoin'deki değer kaybı hızlandı. En değerli kripto para birimi olan Bitcoin, uzun bir aradan sonra 40 bin doların altına indi. Son 24 saat içinde yüzde 9 değer kaybeden Bitcoin, 38 bin 940 dolar seviyesine geldi. Nisan ayında 64 bin dolara kadar çıkarak rekor seviyeye ulaşan Bitcoin, şimdiki seviyesine kıyasla yüzde 40 değer kaybetmiş oldu.

ETHEREUM VE COINBASE DE ÇAKILDI

Kripto piyasadaki düşüş Bitcoin'le sınırlı kalmadı. Tesla'nın patronu Elon Musk'ın elindeki Bitcoin'leri sattığı yönündeki iddiaların ardından düşüşe geçen kripto paralar Çin'den gelen sınırlama haberiyle değer kaybetmeye devam etti. Yatırımcıların en çok rağbet gösterdiği kripto para birimlerinden Ethereum ve Coinbase de düşüşe geçti.

Ethereum yüzde 15'e yakın değer kaybıyla 2 bin 800 dolar seviyesine indi. Coinbase hisseleri ise günü 238 dolardan günü kapatınca 250 dolarlık halka arz fiyatının aşağısına düşmüş oldu. Coinbase'ten yapılan açıklamada "Net gelirimiz önemli ölçüde kripto varlıkların fiyatlarına ve platformda gerçekleştirilen işlemlere dayalı" denildi. Kripto para piyasalarında yaşanan hareketliliğin ardından son 1 hafta içinde en çok değer kazanan kripto para birimi Matic oldu. En çok değeri ise yüzde 57 düşüşle Shiba kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar