Çin'de sıkıştırılmış toprak tekniğiyle yapılan inşaat 3 bin yıllık çıktı!

Çin'de sıkıştırılmış toprak tekniğiyle yapılan inşaat 3 bin yıllık çıktı!
Çin'in başkenti Pekin'de toprak, kum, balçık, kil ve kireç gibi maddelerin karıştırılarak sıkıştırılmasından elde edilen bir yapı malzemesinden yapılmış bir inşaat temelinin ortaya çıkarıldığı söylendi.

Sıkıştırılmış toprak tekniğiyle yapılan inşaat...

Xinhua'nın haberine göre Çin'in başkenti Pekin'de 3 bin yıl önce sıkıştırılmış toprak tekniğiyle yapılmış bir inşaat temeli keşfedildi. Xinhua'nın haberine göre, Pekin Belediyesi Kültürel Miras İdaresi yetkilisi Wang Jing, Fangşan bölgesinin Liulihe ilçesinde yaklaşık 700 metrekarelik bir alanda toprak, kum, balçık, kil ve kireç gibi maddelerin karıştırılarak sıkıştırılmasından elde edilen bir yapı malzemesinden yapılmış bir inşaat temelinin ortaya çıkarıldığını söyledi. Wang, temelin en kalın kısmının 1,62 metre olduğunu ifade etti.

EN AZ 4 KATINDA TAMİRAT

İnşaatın en az 4 katmanında insanların tamirat yaptığına dair izlere rastlandığını belirten Wang, kazının erken dönem mimari, bina yapısı ve bölge tarihi çalışmaları için oldukça değerli olduğunu dile getirdi. Wang, kazı alanında kent duvarları, defin yerleri ve kalıntılara rastlandığını kaydetti.

3 BİN YILLIK KALINTILAR...

İnceleme ve keşiflerin 2019'dan bu yana sürdüğü Liulihe kazı alanından, şimdiye kadar yüzlerce kalıntı gün yüzüne çıkarıldı. 3 bin yıllık bu kalıntılar, Pekin'de kent uygarlığının en erken doğrudan kaynağı olarak görülüyor. Liulihe kazı alanının bulunduğu bölgenin Batı Zhou Hanedanı döneminde Yan Krallığı'nın başkenti olduğu düşünülüyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar