Çin'de neler oluyor?

Çin'de neler oluyor?
Çinli bilim insanları ülkede yüzlerce insana bulaşan ‘Vuhan virüsü ’nün yarasa ve yılandan bulaşmış olabileceğini belirtti.

Çinli bilim insanlarının araştırmalarına göre ortaya çıkan Vuhan koronavirüsünün (Vuhan CoV) kaynağı yarasa ve yılan olabilir. AFP'nin aktardığına göre bilim insanları salgın başlar başlamaz virüsün gen haritası izlerinde yarasaların oynadığı role işaret ediyor.

Çin'deki farklı kurumlardan araştırmacıların yazdığı makalede, "Yarasaların Vuhan CoV'un doğal konağı olabileceği mantıklı bir akıl yürütme ama büyük ihtimalle yarasalardan insanlara aktarımı sürecinde bir ara konak ya da konaklar var" dendi.

Journal of Medical Virology adlı bilimsel yayında konuyla ilgili yapılan bir başka çalışmada olası virüs kaynağının yılanlar olabileceği ifade edildi. Makalede "Potansiyel bir virüs rezervuarı arayışında kapsamlı karşılaştırma ve DNA sekans analizi gerçekleştirdik. Analizimizin sonuçları en olası vahşi hayvan rezervuarının yılanlar olduğunu gösterdi" dendi.

Bu iki önemli araştırmaya göre virüs’ün hayvanlardan insanlara bulaşmış olması ihtimali yüksek.

Virüsün çıkış yerinin Vuhan'da canlı tilki, timsah, dev semender, kurt yavrusu, yılan, sıçan, kirpi gibi hayvanların da yasa dışı olarak satıldığı bir deniz ürünleri pazarı olduğu sanılıyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar