Çin roketi başımıza mı düşecek?

Çin roketi başımıza mı düşecek?
Çin'in uzaya yolladığı bir modülü taşıyan roketin gövdesi kontrolden çıktı. Parçaların kontrolsüz biçimde 8-10 Mayıs tarihleri arasında Dünya'ya düşebileceği uyarısı yapıldı.

Çin'in ilk uzay istasyonu için uzaya yolladığı ilk modülü taşıyan roketin gövdesi kontrolden çıktı. Saatte 27 bin 600 kilometre hızla Dünya'nın etrafında dönen gövdenin atmosferden geçmeyi başaran parçalarının nereye düşeceğinin bilinmemesi endişe yarattı.

22 tonluk roket birkaç güne Dünya'ya düşecek. Ancak bilim insanları henüz roketin nereye düşeceğini bulamadı. Roketin dünya üzerinde herhangi bir yere düşebileceği belirtiliyor. ABD Uzay Kuvvetleri, roketi takip ettiklerini açıkladı.

Harvard Üniversitesi Astrofizik Merkezi'nden Jonathan McDowell, SpaceNews sitesine yaptığı açıklamada, 21 tonluk ve 30 metrelik roketin parçalarının kuzeyde ABD'nin New York şehri ile İspanya'nın başkenti Madrid, güneyde de Şili'nin güneyi ve Yeni Zelanda'nın Wellington şehri arasında bir alana düşebileceğini söyledi.

YERLEŞİM BÖLGELERİNE DÜŞMESİ İHTİMAL DAHİLİNDE

Söz konusu alanın büyük bölümü okyanuslarla kaplı olsa da roketin parçalarının yerleşim bölgelerine düşmesi de ihtimal dahilinde. Bu gerçekleşirse, roket parçalarının kontrolsüz biçimde Dünya'ya düştüğü en büyük senaryolardan biri gerçeğe dönüşmüş olacak.

TÜRKİYE'YE DE DÜŞEBİLİR! UYDU GÖRÜNTÜLERİNDEKİ TEHLİKE

Özel merakı meteoroloji ve uydu görüntülerini incelemek olan ve sosyal medyada meteoroloji kahini olarak bilinen Kerem Ökten, konuyla ilgili dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Uydu görüntülerinden roket parçalarının Türkiye üzerinden geçtiğini gözlemleyen Ökten şu ifadeleri paylaştı:

kerem-okten-ic.jpg

"Çin roketi ses hızının 22 katı hızla Dünya etrafında dönüyor. 8 Mayıs'ta düşmesi bekleniyor. Muhtemel düşme yerleri arasında New York, Madrid ve İstanbul gibi şehirler de var. Düşmesine saatler kala nereye düşeceğini söyleyebiliriz. Onlarca kişinin ölümüne sebep olabilir.

kerem-okten-ic-2.jpg

Roketi tam Türkiye üzerinde yakaladım. Bu gece gökyüzüne bakarak roketin geçişini defalarca seyredebilirsiniz. Hava çoğu yerde açık."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar