Çin Büyükelçiliği'nden Meral Akşener ve Mansur Yavaş'a küstah tehdit! Dışişleri harekete geçti

Çin Büyükelçiliği'nden Meral Akşener ve Mansur Yavaş'a küstah tehdit! Dışişleri harekete geçti
Çin Ankara Büyükelçiliği, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alan açıklamalarda bulundu.

Çin Ankara Büyükelçiliği,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef gösteren paylaşımda bulunarak küstahça tehdit etti.

Çin Ankara Büyükelçiliği, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir" denildi.

Çin Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

"Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. @meral_aksener @mansuryavas06

Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır. @meral_aksener @mansuryavas06"

in-002.jpg

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Mansur Yavaş, Barın Katliamı yıldönümünde paylaşımlar yaparak, Çin'e tepkide bulunmuştu.

Akşener, Barın Katliamı yöldünümünde yaptığı paylaşımda şu açıklamada bulundu:

"#BarınKatliamı’nda Çin esaretine boyun eğmeyen Doğu Türkistanlı soydaşlarımızı, şehadetlerinin yıl dönümünde rahmetle anıyorum…

Esaret altındaki soydaşlarımızı unutmayacak, uğradıkları zulümlere sessiz kalmayacağız.

Doğu Türkistan bir gün mutlaka bağımsız olacak!"

aksener-011.jpg

Mansur Yavaş ise; "Doğu Türkistan'da yaşanan katliamın acısını 31 yıl geçmesine rağmen hâlâ ilk günkü gibi hissediyoruz. Barın şehitlerini rahmetle anıyorum." diyerek Barın Katliamı'nı anmıştı.

mansur-yavas-007.jpg

DIŞİŞLERİ HAREKETE GEÇTİ

Çin'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldıGelen son dakika bilgisine göre, Çin'in Ankara Büyükelçisi, Meral Akşener ve Mansur Yavaş'ı hedef alan paylaşımları nedeniyle Dışişleri'ne çağrıldı. 

Oldukça tepki çeken bu tweetin ardından Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Söz konusu paylaşım nedeniyle Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Şaobin’in Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı açıklandı.

Büyükelçiyi Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran kabul etti. Büyükelçiye atılan Tweet nedeniyle duyulan rahatsızlık iletildi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar