Çin aşısı CoronaVac'ın etkinlik oranı belli oldu

Çin aşısı CoronaVac'ın etkinlik oranı belli oldu
Türkiye'de yapılan Sinovac firmasina ait Coronavac aşının etkililiği yüzde 83,5 olarak hesaplandı. Hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak açıklandı.

Türkiye'de yapılan Sinovac firmasina ait Coronavac aşının etkililiği yüzde 83,5 olarak hesaplandı. Hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak açıklandı. Hacettepe Üniversitesi, Türkiye'de uygulanan Çin'in Sinovac aşısının Faz-3 çalışmalarının sonucunu açıkladı.  

Çin'in Sinovac aşısının Faz-3 çalışmalarına Ekim ayında başlamıştı. Faz-3 çalışmalarının sonucuna göre, aşının etkinlik oranı yüzde 83,5 olarak bildirildi. Hastaneye yatışı engelleme oranı yüzde 100 olarak açıklanan aşıya ilişkin çalışmalarda her iki koldan da ölüm yaşanmadığı belirtildi.  

FARKLI SONUÇLAR ENDİŞE YARATMIŞTI 

Sinovac'ın Brezilya'daki üretim ve araştırma ortağı Butantan Enstitüsü, klinik çalışmalarda 14 gün arayla verilen iki doz Sinovac aşısının korona virüse karşı koruma etkisinin yüzde 50,4 olduğunu duyurmuştu. Enstitü daha önce yapılan açıklamada ise aşının hafif geçen vakalarda etkinliğini yüzde 78 olarak belirlendiği aktarılmıştı.  

Çin'in Sinovac firması tarafından geliştirilen koron avirüs aşısının etkinlik oranında farklı sonuçların ortaya çıkması, aşının güvenilirliği konusunda endişeye sebep olmuştu. Aşıyı alan ülkelerden Endenozya aşının etkinlik oranını yüzde 63,5 olduğunu bildirirken, farklı sonuçların bildirilmesi sebebiyle Singapur, aşıya onay vermeden önce resmi verilerin açıklanmasını bekleyeceğini belirtmişti. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar