Çilingirler muaf meslekler listesinde yok. Sakın kapıda kalmayın!

Çilingirler muaf meslekler listesinde yok. Sakın kapıda kalmayın!
Çilingirler muaf meslekler listesinde yer almıyor. 7 Mayıs'a kadar geçici izin belgeleriyle çalışan çilingirler, 7 mayıstan sonra dışarı çıkamayacak. Ankara Anahtarcılar, Kilitçiler ve Çilingirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Hazinedar, 7 Mayıs'tan sonra vatandaşları kapıda kalmamaları konusunda uyardı.

Yurttaşların 7 Mayıs’tan itibaren anahtarlarını evlerinde unutmaması gerekiyor. Çünkü İçişleri Bakanlığı’nın muafiyet listesinde çilingirler yer almadığı için onlara yardıma gelecek kimse yok. Ankara Anahtarcılar ve Çilingirciler Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Hazinedar, “7 Mayıs’tan sonra vatandaşımız kapıda kalmamaya özen göstersin, anahtarcı bulamayabilir” diye uyardı.

İçişleri Bakanlığı, 17 Mayıs’a kadar sürecek “tam kapanma” döneminde sokağa çıkma yasağından muaf olacak meslekler listesinde çilingirler yok. Şimdilik yurttaşın talebine geçici olarak aldıkları ellerindeki belge ile yanıt veren çilingirler, genelgeye 95.29.04 sayılı NACE kodları eklenmezse 7 Mayıs’tan sonra sokağa çıkamayacak. Çükü e-Devlet’ten muafiyet belgesi NACE kodlarına göre alınabiliyor ve onların meslek muafiyet tanımına alınmadı.

Yasaktan muaf tutulmamalarının yurttaşı mağdur edeceği uyarısında bulunan Ankara Anahtarcılar Kilitçiler ve Çilingirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Hazinedar, ANKA Haber Ajansı'na İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde muaf olanlar listesine kendilerinin de eklenmesi gerektiğini söyledi.

“Dışarıda kalan vatandaşlar bu süreçte anahtarcı bulmakta güçlük çekti” diyen Hazinedar, polisinden askerine birçok kişinin “tam kapanma” döneminde kapıda kalabileceğini hatırlatarak, “Kamuda çalışan personel evinden çıkarken anahtarını içeride unutabiliyor, kilidi arızalanabiliyor” dedi.

Hazinedar, NACE kodları olmadığı için e-Devlet’ten muafiyet belgesi alamadığı için sokağa çıkamadığını belirterek, “Vatandaşın mağduriyetine cevap veremiyoruz. Ya arka sokaklardan vatandaşa ulaşacağız ya da vatandaş 155’i arayıp yardım isteyecek” diye konuştu.

Markete giden bir kişinin bile anahtarını evinde unuttuğu için çilingire ihtiyaç duyabileceğini kaydeden Hazinedar, 7 Mayıs 2021 tarihinden sonra yurttaşlara hizmet veremeyebileceklerini söyleyerek, “7 Mayıs en son gün. 7 Mayıs’tan sonra vatandaşımız kapıda kalmamaya özen göstersin, anahtarcı bulamayabilir” diye vurguladı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar