Cihat Yaycı yeni bir göreve mi atanıyor?

Cihat Yaycı yeni bir göreve mi atanıyor?
Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Orakoğlu'nun "Cihat Yaycı Paşa yeni bir göreve mi atanıyor?" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

Yaycı’nın istifasının ardından ilk kez hükümetten bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın “Kendisi Deniz Kuvvetleri’nde takdirle karşılanan, başarılı işlere imza atmıştır. Değerli bir amiralimizdir. Bir askerin bir bürokratın bir görevden başka bir göreve atanması ne kadar normalse Sayın Yaycı için de öyledir. Böyle kararlar keyfi olarak ele alınmaz. Kendisi çalışmalarıyla bugüne kadar çok değerli katkılar vermiştir, bundan sonra da vermeye devam edebilir” dedi.

"GÜVENİLİR KAYNAKLAR ÇOK ZOR DİYOR"

Sayın Kalın’ın açıklamaları Yaycı’nın yeni bir göreve atanacağına ilişkin ipuçlarını mı veriyordu bilinmez ama güvenilir bazı kaynaklara göre böyle bir atama şu an için çok zor. Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cihat Yaycı Paşa arasında iyi ilişkiler Yaycı’nın 2015-2016 yılları arasında Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanı görevini ifa ederken başlamış. 15 Temmuz kalkışması sürecinde devam etmiş. Enteresan olan durum ise Yaycı Paşa Marmaris’te Erdoğan’ın kaldığı otelde kalırken 15 Temmuz darbesinden 1 gün önce eşi ile birlikte oteli terk etmiş! Cihat Yaycı Paşa’nın medyatik oluşu, hemen hemen her ideolojiden köşe yazarları ile samimiyeti, askeri hiyerarşiyi gözardı ederek üst makamlarla görüşmesi en büyük handikap’ı olmuş sanırım. 

"HULUSİ AKAR İLE KURDELE KESMESİ BİR MESAJDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makamına randevusuz girebilen tek komutan olan Cihat Yaycı Paşa’yı Cumhurbaşkanı Erdoğan korumadı. Zira 15 Temmuz Kalkışması’nda FETÖ ile mücadelede Erdoğan ve Hulusi Akar arasında çok kuvvetli bağlar oluşmuştu. Genelkurmay Başkanı Akar, FETÖ’cü hainler tarafından boğazı sıkılarak işkence görmesine rağmen taraf değiştirmedi. Erdoğan’ın yanında FETÖ ile mücadelede günümüzde MSB olarak görevine devam ediyor. MSB Hulusi Akar’ın Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta PKK/PYD ve DEAŞ terör örgütü ile yaptığı başarılı operasyonlar hepimizin malumu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde MSB Akar’a yönelik saldırıların önünü kesmek ve Hulusi Akar’a bu konuda destek vermek amacıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde açılış kurdelesinin kesilmesinde MSB Akar’a da yer vermesi dosta düşmana verilen açık bir mesajdı sanırım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar