Çığ felaketinde çok konuşulan olayın hikayesi

Çığ felaketinde çok konuşulan olayın hikayesi
Van'daki çığ felaketinde çekilen ve gören herkesi duygulandıran fotoğrafa ilişkin konuşan AA muhabiri Özkan Bilgin, "Geri döndüğümde askerimizin hüngür hüngür ağladığını gördüm. Ağıt yakıyordu. Arkadaşının yeleğini eline almıştı. Kendi fotoğrafıma bakarak ağladım" ifadelerini kullandı.

Van'da gerçekleşen iki çığ faciasında aralarında asker ve korucuların da olduğu 41 kişi yaşamını yitirdi.

Son çığ faciasıyla ilgili AA muhabiri Özkan Bilgin tarafından çekilen fotoğraf çok konuşuldu. Çığ altında kalan arkadaşlarına bakan askerin fotoğrafı gören herkesi duygulandırdı.

Bilgin, o fotoğrafın hikayesini CNN Türk canlı yayınında anlattı: 

"HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIĞINI GÖRDÜM"

"Üç gündür bölgede sıkıntılı, üzücü ve stresli bir çalışma ortamı var. Zaman zaman çok acı o anlara şahit oluyoruz. Çığ düştükten sonra en yoğun çalışmaların olduğu anda bölgeden ayrılıyorduk. Elimizdeki fotoğrafları geçmemiz gerekiyordu. Geri döndüğümde askerimizin hüngür hüngür ağladığını gördüm. Ağıt yakıyordu. Arkadaşının yeleğini eline almıştı. Kendi fotoğrafıma bakarak ağladım. Benim için de üzücü bir fotoğraftı. Zaman zaman acı olaylara şahit olabiliyoruz. Bu da o anlardan birisiydi. Daha sonra o askeri bulup konuşmak istedim ama henüz başaramadım. Tüm askerlerimiz çok hüzünlüydü. Arkadaşlarının cansız bedenlerini kendi elleriyle çıkarıyorlardı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar