Çift doz aşı olanlar için kritik uyarı! Bu 4 belirtiye dikkat

Çift doz aşı olanlar için kritik uyarı! Bu 4 belirtiye dikkat
Korona virüsle mücadelede aşılama hız kesmeden devam ediyor. İngiltereli uzmanlar, çift aşı olanları 4 belirtiye karşı uyardı.

Yaklaşık 2 yıl önce ortaya çıkan korona virüsle mücadele devam ediyor. Aşılamada iki ve üçüncü dozlara geçilmiş durumda. 

ÇİFT AŞI OLANLARA UYARI 

Aşıların Kovid-19'a yakalanma oranını ve yakalanılsa bile hastaneye yatışı ciddi derece azalttığı kanıtlandı. Ancak çift aşı olanlar için İngiltere'den bir uyarı geldi.

İngiliz bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre, çift aşı olunduğunda dahi Kovid-19'a yakalanmak mümkün. Yüzlerce hastayı inceleyen ekip en yaygın belirtileri de belirlemeyi başardı.

İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, aşı olmak size daha fazla koruma sağlarken, yine de virüse yakalanabilir ve hatta bunu çevrenize bulaştırabilirsiniz.

BU BELİRTİLERE DİKKAT 

Çoğu durumda aşılanan kişilerin korona virüs ile mevsimsel soğuk algınlığını ayırt edemediğinin altını çizen uzmanlara çift aşı olup virüse yakalananların gösterdiği en yaygın belirtiler şöyle:

ZOE Covid Semptom çalışması kapsamında bu kişilerde 4 ana semptom belirlendi. Ekipten yapılan açıklamada bunların baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısı olduğu bilgisinin altı çizildi.

KAYNAK: Hürriyet

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar