Christina Doctare'dan Peter Handke'ye tepki!

Christina Doctare'dan Peter Handke'ye tepki!
İsveçli gazeteci Christina Doctare, Bosna soykırımını inkâr ederek dikkat çeken Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine tepki gösterdi. Doctare, Nobel madalyasını iade edeceğini duyurdu.

Bosna Hersek'te yaşanan savaş suçlarını inkar eden ve her fırsatta eski Sırp lider Slobodan Milosevic'e duyduğu hayranlığı dile getiren Avusturyalı yazar Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesi, İsveç'in başkenti Stockholm'de protesto edildi.

Gazeteci Christina Doctare de protestoya katılarak konuşma yaptı.

"Şu an tek hissettiğim utanç ve suçluluk"

BM Barış Gücü sağlık ekibinde 1988 yılında yaptığı hizmetler nedeniyle ekip olarak Nobel madalyası aldıklarını belirten Doctare, şunları söyledi;

Şu an tek hissettiğim utanç ve suçluluk

Bosna katliamının olduğu dönemde orada bulunduğunu dile getiren Doctare, “27 yıl önce orada soykırıma şahit oldum. Nobel Edebiyat Ödülü’nün Bosna Hersek’te yaşanan soykırımı inkâr eden Peter Handke’ye verilmesinden dolayı Nobel madalyamı iade edeceğim" dedi.

Nobel Ödüllü Aziz Sancar çarpıcı ifadelerle karara çıkmıştı

Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Aziz Sancar, Srebrenitsa soykırımına destek veren yazar Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine tepki göstermiş, "Srebrenitsa soykırımı şehitlerinin yeşile sarılmış dizi dizi tabutlarının bir resmi vardı. O resmi 5 yıl ofisimin girişindeki tabelaya astım ki her gün bu soykırımı hatırlayayım. Boşnak kardeşlerimize de Sırpların 'Türk' dediklerini ve bu soykırımında Türkleri öldürdüklerini düşündüklerini Batı basınında da okudum. Bunun acısını hâlâ içimde taşırım. " demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar