CHP'nin yol haritası bugün belli oluyor!

CHP'nin yol haritası bugün belli oluyor!
CHP güçlendirilmiş parlamenter sistem için liderlere “ortak masa” önerisinde bulunacak. Yol haritası, bugün Parti Meclisi’nde (PM) ele alınacak.

CHP güçlendirilmiş parlamenter sistem için izlenmesi gereken yol haritası için ortak söylem/eylem ve işlemleri belirledi. Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre, yol haritası, bugün Parti Meclisi’nde (PM) ele alınacak “Demokratik Hukuk Devleti İçin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem-Bağımsız ve Tarafsız Yargı Raporu”nda şöyle anlatıldı:

“Yol haritası, elden geldiğince ortak eylemler tasarımı ile çizilmelidir. Benzer raporlar hazırlayan siyasal patiler ile ortak eyleme geçme zamanıdır. Bunun için, ilkin ortak ilkeler bildirisi ve bir ön protokol hazırlanmalı; sonra, süreci ortak yönetim iradesi ortaya konulmalı; nihayet, ortak çalışmalara başlanılmalıdır.

'ORTAK İLKELER' BİLDİRİSİ 

CHP, demokratik hukuk devleti amacına yönelik olarak güçlendirilmiş parlamenter rejim öneren siyasal partilerin, bu amaca yönelik ilkelere ilişkin anayasa raporlarını tamamlamasıyla, parti liderleri seviyesinde ortak masa etrafında bir araya gelmelerini ve raporların ‘ortak paydaları’ üzerinde uzlaşma sağlamalarını önermektedir. Ortak paydalardan hareketle, kamuoyuna bir ‘ortak ilkeler’ bildirisi yayımlanmasını önermektedir.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar