CHP'li Veli Ağbaba intihar eden Asker Azmi Ayverdi’nin ölümüne ilişkin TSK'ya çağrıda bulundu!

CHP'li Veli Ağbaba intihar eden Asker Azmi Ayverdi’nin ölümüne ilişkin TSK'ya çağrıda bulundu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, geçtiğimiz yıl har ettiği açıklanan açıklanan Asker Azmi Ayverdi’nin şüpheli ölümüne ilişkin soruların yanıt beklediğini açıkladı.

CHP'li Ağbaba'dan TSK'ya çağrı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Şırnak’ın Uludere ilçesinde askerlik yaparken terhisine 2 ay kala intihar ederek öldüğü açıklanan 21 yaşındaki Azmi Ayverdi’nin ailesiyle görüştü. 

Evrensel'in haberine göre, Ağbaba, intihar olayının aydınlatılması için Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ve Türk Silahlı Kuvvetlerine çağrıda bulundu.


"15 GÜN SONRA SÖZ KESECEKTİK"


Ağbaba, Ayverdi’nin annesi Selma Ayverdi oğlunun evlilik hazırlığında olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Benim oğlum Şırnak Uludere’de askerlik yapıyordu. Ben oğlumla telefonla konuştum. Bana ‘Anne üç gündür kar kürüyorum. Sırtım çok ağrıyor. Gittim komutandan izin almak için komutanla kavga ettim, bana dua et’ dedi. Ben oğlumu peygamber ocağına teslim ettim ama bana ‘Oğlun intihar etti’ dediniz. 15 saat niye beklediniz. Benim oğlum evlenme çağına gelmişti, damatlığını almıştı. Benim oğlum intihar edemez; çok güzel hayalleri vardı, gelseydi 15 gün sonra söz kesecekti. En son getirdiler oğlumu önümüze attılar. Bugün 17 gün oldu, bir yanıt alamıyorum. Dayanması çok zor. Oğlumun kanını yerde koymayacağım. Bu vatan için ben oğlumu askere gönderdim. Komutan bize bir açıklama yapsın."

"KAMUOYUNA BİLGİ VERİN"


 Veli Ağbaba, “Ailenin evlatlarının ölümüne ilişkin ciddi şüpheler var. Evlatlarının intihar ettiği iddia ediliyor, ancak 15 saat sonra aileye haber veriliyor. Azmi Ayverdi damatlığını giyecekken beyaz kefene koyuluyor. Ortada tatmin edici hiçbir açıklama yok. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu konuyu detaylı araştırması gerekiyor. Onlarca asker intiharı vakası var. Biz bu konuyu yakından takip edeceğiz” dedi

 

 

 

 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar