CHP'li vekilden bomba iddia! Elon Musk'ın şirketi birilerini zengin edecek

CHP'li vekilden bomba iddia! Elon Musk'ın şirketi birilerini zengin edecek
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Elon Musk’ın şirketine Türkiye internet piyasasında aylık 703 TL karşılığında abone toplama imtiyazı verilmesi için “Birilerinin zengin edilmesinden öte bir şey değildir” yorumunu yaptı.

Elon Musk'ın CEO'luk görevini üstlendiği SpaceX şirketinin en önemli projelerinden biri olarak gösterilen uzaydan intenet projesi Starlink için Türkiye'de de ön kayıtlar başladı. 

Erdoğan Toprak, geçtiğimiz ­günlerde Erdoğan ile görüşen ABD’li iş insanı Elon Musk’ın şirketine Türkiye internet piyasasında aylık 703 TL karşılığında abone toplama imtiyazı verilmesi için “birilerinin zengin edilmesinden öte bir şey değildir” yorumunu yaptı.

Toprak açıklamasında şunları kaydetti:

"İktidar, Elon Musk’ın uydu internet şirketi Starlink’e Türkiye pazarını açtı. Aylık abonelik başlangıç ücreti tüm dünyada tek fiyat olmak üzere 99 dolar (703 TL) olarak açıklandı. Dünyada en yavaş- en pahalı internete mahkûm edilen Türkiye’de, milyonlarca hanede internet yok iken Musk’ın şirketine Türkiye internet piyasasında abone toplama imtiyazı verilmesi, birilerinin zengin edilmesinden öte bir şey değildir." dedi.

Güney Afrika asıllı ABD’li iş insanı Elon Musk, sahibi olduğu SpaceX şirketi üzerinden Türk haberleşme uydularını fırlatarak elde ettiği kazançlarına şimdi de Türkiye pazarının Starlink Uydu internet pazarlamasına açılmasıyla yeni kazançlar ekleyecek. Dünya çevresine 2027 yılına kadar yerleştirilecek 12 bin uydu ile tüm dünya ülkelerine olağanüstü hızda uydu internet servisi sağlayacağı duyurulan Starlink, abone talebine göre internet uydu sayısını 42 bine kadar çıkartacağını açıkladı. 2027 yılında tam kapasiteyle uydu internet servisi sağlayacak olan Starlink şu ana kadar 1021 internet uydusunu yörüngeye yerleştirmiş durumda ve bu yılın sonuna doğru Türkiye’nin Starlink’in kapsama alanına gireceği kaydediliyor."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile telefon görüşmesi yapmıştı. Erdoğan görüşmeye ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"Sevgili kardeşim, bugün Tesla ve SpaceX'in Kurucusu Elon Musk ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. "Görüşmede, Türkiye'deki kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda iş birliğine ilişkin hususları ele aldık. "Teknoloji alanında ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeyi ve Milletimize fayda sağlama amacıyla bu alanda atılan her adımı desteklemeyi sürdüreceğiz."

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar