CHP'li vekil Polat'tan korkunç maske iddiası

CHP'li vekil Polat'tan korkunç maske iddiası
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, maske ihracatı için ön izinle zorunlu hale getirilen hibe maskelerin kilo ile alındığı ve yeterli denetimin olmadığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Ayrıca kaliteli maskelerin ihraç edildiğini de ekledi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, ihracat için hibe edilen maskelerde yeterli denetimin yapılmadığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren CHP’li Polat, hibe edilen maskelerin, sağlık açısından uygunluk ve koruyuculuk denetiminin nasıl yapıldığını bu izinlerin yalnızca kiloya bakılarak mı verildiğini sordu. 

İZİN ALANLARIN AKP İLE YAKINLIĞI DİKKAT ÇEKİYOR

AKP iktidarının maskeyi halka ulaştıramazken ihracata izin verdiğini söyleyen CHP’li Polat, şunları söyledi:

“25 Kasım 2020 tarihinde Plan Bütçe Komisyonu’nda Ticaret Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesi üzerine konuşurken de dile getirdim; 4 Mart 2020 tarihinde koruyucu maske, tulum, tıbbi ve cerrahi maske gibi ürünlerin ihracı ön izne bağlandı. 27 Nisan 2020 tarihinde Devlet Malzeme Ofisi (DMO)’nun da içerisinde bulunduğu yeni sisteme geçildi.

Bu yeni sisteme göre, ihracatı yapılacak her bir kalem için Devlet Malzeme Ofisi’nce hibe talep edilmekte. İnsanların maskeye ulaşmakta zorluk yaşadığı dönemde, 4 Mart 2020 ile 29 Nisan 2020 tarihleri arasında ön izni alabilen sayılı firma 13 milyon 927 bin 653 tane maske ihraç etmiş ve karşılığında 12 milyon 109 bin 504 dolar gelir elde edilmişti. 

Ön izin için koşullar belirsizken, başvuruda bulunan firmalar geri çevrilirken, ihracat izni almayı başaran firmaların AKP ile yakınlığı dikkat çekiyor. Başta sağlık çalışanları olmak üzere halk maskeye ulaşamazken, ticaret dar boğaza girmişken yine birileri bir zenginlik kapısı bularak, pandemiyi fırsata çevirdi."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar