CHP'li Tekin, TÜİK'e sert tepki gösterdi

CHP'li Tekin, TÜİK'e sert tepki gösterdi
CHP’li Gürsel Tekin, 2020 işsizlik rakamlarını açıklayan TÜİK’e sert tepki gösterdi. Tekin, “İşsiz, işsizdir. İşsizi çalışıyor gibi göstermek; suçtur, ayıptır, günahtır.” dedi.

CHP'li Tekin'den TÜİK'e sert tepki

CHP’li Tekin’in yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de döviz kurunda ciddi dalgalanmaların yaşandığı, TL’nin en değersiz para birimleri arasında yer aldığı şu günlerde bile AKP’nin İstatistik Kurumu (TÜİK) yine sahneye çıkarak, gerçeklerin üzerini örtmeye ve kafa karıştırmaya devam ediyor” dedi.

Tekin, “yani TÜİK’e göre işler pandemi dönemi olan 2020 yılında bile iyi gitti! Ancak tüm vatandaşlar rakamların büyük yalanlar söyleme marifetiyle çarpıtıldığını çok iyi biliyor. Dahası istihdam rakamları içinde gösterilen, ücretsiz izin maaşı adı altında ayda 1077 liraya mahkûm edilen aslında işsiz olan 1 milyon 200 bin insan bu ülkede yaşıyor. Kısa çalışma ödeneğine mahkûm edilen yaklaşık 3,5 milyon insan ise yarın akıbetlerinin ne olacağı bilmeden şimdilik çalışıyor gibi gözüküyor.

EYY TÜİK’i yöneten muhteremler, size sesleniyorum: “halkı aldatarak, vatandaşı kandırarak, pembe tablolar çizerek aslında, en büyük zararı bağlı olduğunuz AKP iktidarına veriyorsunuz! Vatandaş, istatistiklerine değil kendi gerçeklerine bakıyor. Tutumumuzu ona göre belirlemelisiniz. Yalan ve yanlış bilgilerle ayakta tutmaya çalıştığınız bu açlık ve sefalet düzeni elbet son bulacaktır. Ama halka söylediğiniz yalanların vebali bir öbür boyu üzerinizde kalacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar