CHP'li Seyit Torun'dan İstanbul depremi sonrası hükümete çağrı

CHP'li Seyit Torun'dan İstanbul depremi sonrası hükümete çağrı
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul depremiyle ilgili olarak hükümete çağrı yaptı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun CHP Genel Merkezi'nde İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Seyit Torun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve hükümeti çağa uygun hareket etmeye çağırdıklarını dile getirerek, "Hükümete birlikte yeni yerel yönetimler yasası oluşturmayı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Seyit Torun'un açıklaması şöyle:

"Depremi siyaset üstü biçimde ele almak zorundayız. Deprem ne zaman geleceği bilinmeyen kaç şiddetinde olacağı ölçülemeyen doğal bir afettir. Biz her zaman Ekrem İmamoğlu'nun dediği gibi bilimin karşısınd boyun bükeriz.

Ekrem İmamoğlu, kendisine İstanbul'la ilgili proje sorulduğunda depremle ilgili kararlar alıması gerktiğini ifade etmişti. Bu söz belki hafife alınmıştı ama dün bunun ne kadar önemli olduğu öne çıktı. İstanbul depreminin üzerinden 20 yıl geçti. Planlanan her şeyin tersini yaptık.

Deprem önleme için toplanan paraların nereye gittiğini, deprem toplanma alanlarının kimlere peşkeş çekildiğini sormaya hakkımız var. Bunu bir Türkiye meselesi haline getirmek gerek. Hepimize çok büyük görevler düşüyor.

Şu soruları sormak gerek: Deprem için toplanan vergilerle okulları hastaneleri güçlendirdik mi, kamu binaları ne durumda, çürük binalar için çalışma yaptık mı onları af mı ettik? Dere yatakalarına ruhsat veriyor muyuz? Biz sorumluluktan kaçmıyoruz.

Ülkemizin tüm alanlarında yeniden kurulmaya ihtiyaç var. Deprem gerçeğinin bizi zorlaması ve iklim krizinin yarattığı sel, kuraklık gibi felaketlerden korunmak için geçen yüz yılın aklıyla hareket edemeyiz.

Şu anki yetkilliler bankalar, finans kuruluşları, belediyelerin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Hastane okul gibi acil ihtiyaçları acil finanse etmek gerekiyor.

Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve hükümeti çağa uygun hareket etmeye çağırıyoruz. Tüm felaketlerin önlenmesi, yaşam kalitesinin karşılanması için tüm ülkenin birlikte hareket etmesi gerekir. Biz sorumluluğumuzun gereği hükümete bunları birlikte düşünmeyi ve yeni yerel yönetimler yasası oluşturmayı öneriyoruz. Tüm kadrolarımız vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edecektir.

En önemli, öne alınması gereken konu imar yasası. Sürdürebilirliği yok. Mutlaka kalıcı olması gerekir. Ağır müeyyideler yok. Sık sık yapılan aflar düzensiz kentleşmeye yol açıyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar