CHP'li Seyit Torun o planı deşifre etti! AKP'li belediyelere nasıl para aktarılacak?

CHP'li Seyit Torun o planı deşifre etti! AKP'li belediyelere nasıl para aktarılacak?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde kurulacak Türkiye Çevre Ajansı üzerinden AKP'li belediyelere para aktarılacağını iddia etti. Torun, "Burada açıkça, muhalefet belediyelerine mali yük getirip, iktidarın belediyelerine kaynak aktarılmasının önü açılıyor” dedi.

ANKA'da yer alan habere göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP olarak çevrenin korunmasıyla ilgili düzenlemeleri desteklemeye hazır olduklarını, fakat görüşülen teklifte tehlikeli maddelerin yer aldığını belirtti.

CHP’li Torun, görüşülen teklifin 4’üncü maddesinde ajansın uygun gördüğü belediyelere mali ve teknik destek sağlanacağının belirtildiğini ifade ederek, "Peki hangi belediyelere ne koşulda destek sağlanacak? Burada partizanca bir anlayışla hareket edilmeyeceğinin garantisi var mı? Burada açıkça, muhalefet belediyelerine mali yük getirip, iktidarın belediyelerine kaynak aktarılmasının önü açılıyor." dedi.

Teklife göre yüksek bütçeli kurulması planlanan Türkiye Çevre Ajansı’nın ihalelerine ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanı’nın belirleyeceğine dikkat çeken Torun, "Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayacak. Sarayda oturan ve her şeye karar veren tek adam, Ajansın milyonluk ihalelerinde dahi söz sahibi olacak." diye konuştu.

"30 BİN TL’LİK BALLI MAAŞ ALACAK"

Torun, ajansın yönetimine 7 üyenin Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın ‘keyfine’ göre atayacağını söyleyerek, "Başkanı 30 bin liraya kadar maaş alabilecek. Bir kere atamaların bu şekilde yapılacak olması Anayasa’nın 128. Maddesine açıkça aykırı. Millet yoksulluğun altında inim inim inlerken burada ballı maaşlı yeni bir arpalık kuruluyor." dedi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar