CHP'li Özgür Özel'den korona virüs artışı kaynaklı TBMM’ye çağrı

CHP'li Özgür Özel'den korona virüs artışı kaynaklı TBMM’ye çağrı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkanvekili Özgür Özel, korona virüsle mücadeleye ilişkin olarak vaka sayılarının artış eğilimine girdiğine dikkat çekerek, "TBMM’de genel görüşme açılması çağrısında bulunacağız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, korona virüsle mücadeleye ilişkin olarak vaka sayılarının artış eğilimine girdiğine dikkat çekerek, “Vaka sayılarındaki artış ihtimalleri, aşı tedarikinde yaşanan ve yaşanabilecek sorunlar ile virüsün mutasyona uğramasının mücadelede yaratacağı olumsuzlukları görüşmek için TBMM’de genel görüşme açılması çağrısında bulunacağız” dedi.

GENEL GÖRÜŞME ÇAĞRISI

CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, yazılı açıklama yaparak korona virüsle mücadele ve artış eğilimine giren vakaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkat çektiği ölüm sayılarındaki düşüşe rağmen vaka sayılarının arttığını vurgulayan Özel, “Vaka sayılarındaki artış ihtimalleri ve aralarında Bilim Kurulu üyelerinin de bulunduğu uzmanların Şubat ayı ortalarında yeni bir dalga beklediklerine ilişkin açıklamaları, aşı tedarikinde yaşanan ve yaşanabilecek sorunlar ile virüsün mutasyona uğramasının mücadelede yaratacağı olumsuzlukları görüşmek için TBMM’de genel görüşme açılması çağrısında bulunacağız” dedi. Özgür Özel’in açıklaması şöyle:

"YETERİNCE TEDBİR ALINMIYOR"

“İngiltere’de görülmeye başlayan mutasyonlu virüslere ilişkin olarak da yeterince tedbir alınmadığı görülmektedir. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 196 kişide İngiltere mutasyonu, 2 kişide Güney Afrika, 1 kişide ise Brezilya varyantı tespit edilmiştir. Bu noktada mutasyonlu virüsle mücadele noktasında ele alınabilecekler değerlendirilmelidir. Tıpkı her gün açıklanan turkuaz tablo gibi, mutasyonlu virüsün kaç kişide görüldüğü, görüldüğü kentlerle birlikte kamuoyuna şeffaf bir biçimde iletilmelidir. Bir kez daha Sağlık Bakanlığı’na korona virüsle mücadelede en etkin yöntemin şeffaflık olduğunu hatırlatıyor, mutasyonlu virüse ilişkin daha dikkatli tedbirler alınması gerektiği çağrısında bulunuyoruz." (ANKA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar