CHP'li Özgür Özel'den Davutoğlu yorumu

CHP'li Özgür Özel'den Davutoğlu yorumu
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibinin AKP'den istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, “Artık AKP yönetilemiyor ve savruluyor, bu yırtık artık dikiş tutmaz" açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Davutoğlu’nun AKP’den istifasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre AKP'nin artık yönetilemediğini ve savrulduğunu ifade eden Özel, "Bu yırtık artık dikiş tutmaz, bundan sonraki süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi’ndeki çözülme siyasetin ana gündem maddelerinden birisi olacak gibi görülüyor” ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamaları şu şekilde:

“Türkiye’yi yönetemeyen ve Türkiye’de bir savrulmaya sebep olan Adalet ve Kalkınma Partisi geçmişte en çok parti içindeki uyumla, parti içindeki disiplinle övünür hatta diğer siyasi partilerdeki demokratik yarışları bile bir eksiklik olarak göstermeye çalışırdı. Oysa bugün gelinen noktada artık Türkiye’yi yönetemeyenlerin kendi partilerini de yönetemedikleri açıkça ortada. Partilerinin ikinci genel başkanını ve Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarının üçüncü başbakanını, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49 oyla iktidara gelmiş birisini ve kendi olağanüstü kongrelerinde delegelerin tümünün bir önceki seçimde delegelerin tümünün oyunu alarak iktidara gelmiş olan birisini parti içinde bir çekişmeden dolayı genel başkanlıktan ve başbakanlıktan bir tek adam  azletmişti, tek adam görevden almıştı, geçmişte ‘aramızda abi kardeş hukuku’ var diye tanımladıkları kişiyi önce başbakanlık, ardından genel başkanlık görevlerinden almışlardı, şimdi de bir disiplin sürecinin sonunda partinin dışişleri bakanlığı görevinde bulunmuş, başbakanlık görevinde bulunmuş, genel başkanlık görevinde bulunmuş önemli bir isminin istifası gündemde.

“ARTIK AKP’DE YÖNETİLEMİYOR VE SAVRULUYOR, BU YIRTIK ARTIK DİKİŞ TUTMAZ”

Artık AKP’de yönetilemiyor ve savruluyor, bu yırtık artık dikiş tutmaz, bundan sonraki süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi’ndeki çözülme siyasetin ana gündem maddelerinden birisi olacak gibi görülüyor.

Biz bir siyasi partinin kendi içindeki bu durumlarla doğrudan ilgili değiliz. Elbette izliyoruz, takip ediyoruz, ancak önemli olan bundan sonraki süreçte Türkiye’de bu tek adam rejimine karşı demokrasi diyenlerin bu tek adam rejimine karşı kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü diyenlerin bir araya gelebilmesidir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar