CHP'li Özgür Karabat'tan çok konuşulacak 'paralel ofis' çıkışı

CHP'li Özgür Karabat'tan çok konuşulacak 'paralel ofis' çıkışı
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Meclis'te Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı üzerine söz alarak, iktidarı eleştirdi. Özgür Karabat, "Daha önce paralel yapıp gördük şimdi yeni paralel yapılar oluşturuyorsunuz. Devlette iki başlılık olmaz bu paralel ofislerden vazgeçin" ifadelerini kullandı.

TBMM bütçe görüşmelerinde Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Özgür Karabat, "Daha önce paralel yapıp gördük şimdi yeni paralel yapılar oluşturuyorsunuz. Devlette iki başlılık olmaz diyorsunuz ya sözünüzü tekrarlıyorum, devlette iki başlılık olmaz bu paralel ofislerden vazgeçin." ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK SARAYLAR HALKINDIR DEDİ, ALDINIZ KÜLLİYEYE VERDİNİZ"

 

Özgür Karabat meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın  2018’de Cumhurbaşkanlığı Başkanlığı’na geçtiğini belirterek “Yani başkanlık sistemine geçtikten bir ay bile olmadan geçti. Peki buradaki milletvekilleri, daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olan Milli Saraylar’ın Cumhurbaşkanlığına devredilmesi ile ilgili bir ses çıkarttınız mı? Neden o zaman reisim çok yaşa dediniz? Değerli milletvekilleri neden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeydi biliyor musunuz?  Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurduğunda saltanat rejimine karşı saraylar halkındır dediği için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeydi. Siz şimdi o sarayları aldınız külliye verdiniz. İşte sizin yönetim anlayışınız bu değerli milletvekilleri” şeklinde konuştu. 

"DEVLETTE İKİ BAŞLILIĞI OLUŞTURDUNUZ"

Karabat başkanlıklarda bir çok ofis bulunduğunu ve bunların bakanlıkların yaptığı işi yaptığını belirterek devlette iki başlılığın olduğunu belirterek “ Bir başka mesele şu; Cumhurbaşkanlığı’nda, Milli Saraylar Başkanlığı’nda, İletişim Başkanlığı, finans ofisi, yatırım ofisi, dijital dönüm ofisi bir sürü paralel ofis var değerli milletvekilleri. Ne iş yapar bunlar? Bir başka bakanlığın yaptığı işleri yapar. Bakın tehlikeli bir noktayı işaret ediyorum. Daha önce paralel yapıp gördük şimdi yeni paralel yapılar oluşturuyorsunuz. Devlette iki başlılık olmaz diyorsunuz ya sözünüzü tekrarlıyorum, devlette iki başlılık olmaz bu paralel ofislerden vazgeçin. Bunu özellikle söylüyorum. 

Peki değerli milletvekilleri, bu Milli Saraylar Başkanlığı’nın başında kim var, Yasin Yıldız. Kim bu, gezi direnişi sırasında camide içki içtiler yalanını konuşan kişi. Şimdi böyle milli olan bir kuruluşun başına, üstelik bu yalanı Fethullah Gülen basınıyla provoke eden birisini koymak doğru mudur? Hani milli bütünlük? Nerede Milli Saraylar’ın saygınlığı, sormazlar mı adama? Yalancının mumu yatsıya kadar yanmaz derler ama değerli milletvekilleri değerli hükümet siz yalancının boğazına flüoresan takmışsınız” dedi.

"BÜTÇE 5’Lİ ÇETEYE BALLI İHALE GETİRDİ DERİZ"

Şunu söylemek isterim ki, bu bütçe kimseye çare değil. Soruyoruz bütçe, bütçe bize ne getirdin diyoruz, inci boncuk, kime kime, saraya ve reise diyor. Soruyoruz tekrar bütçe bütçe ne getirdin, faiz gelirleri, ballı ihaleler getirdik diyoruz soruyoruz, kime kime, vallahi beşli çeteye diyorlar. Durum bu ve bütçeye soruyoruz. Bu bütçeyi kim yaptı, bakan yaptı, bakan nerede, eve kaçtı. Değerli milletvekilleri hikâye böyle deva ederse, masal böyle devam ederse ve iktidarınız 1 yıl daha devam ederse, memleket ne oldu diye sorarsak yandı, bitti, kül oldu deriz.  

Bu bütçede ne emekliliğe ne EYT’liye ne öğrenciye ne öğretmene ne polise çare yok. Vatandaşın derdine çare olamayan bir çare hükümetimiz var. Seçim zamanı gelir, sandığı koyarlar, yaptıklarınızı tartarlar bir tarafa kredi borcunu ödeyemeyen öğrencileri koyarlar sizin beşli çetenizi koyarlar. Bir tarafa EYT’ lilerin problemlerini koyarlar diğer tarafa ballı ihalelerinizi koyarlar. Bir fotoğraf koyarlar Kanal İstanbul Projesini, Katar emirini ve İstanbul’a ihanet ettik sözünü asarlar diğer tarafa her şey çok güzel olacak diyenleri koyarlar.  Bir tarafa 34 şehit askerimizin resmini koyarlar diğer tarafa Putin’in kapısında bekleyen Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını koyarlar. Sorarlar burada bağıra bağıra biz oyun kurucuyuz diyenler bakanlarınızın fotoğrafını koyarlar diğer tarafa tezgâh bile kuramayan esnafın fotoğrafını koyarlar. Bir tarafa Kaz Dağları’nın, ovalarımızın, dağlarımızın resmini koyarlar ve peşkeş çektiğiniz uluslararası şirketleri koyarlar diğer tarafa Çanakkale geçilmez diyen Mehmetçikleri koyarlar. Bir tarafa mutlu saray, mutlu reis, yaşasın saray diyenleri koyarlar diğer tarafa hedefimiz mutlu Türkiye diyen muhalefeti koyarlar değerli milletvekilleri.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar