CHP'li Ömer Fethi Gürer: "Geçen yıl depo basan Bakanlık bu yıl yok"

CHP'li Ömer Fethi Gürer: "Geçen yıl depo basan Bakanlık bu yıl yok"
Patates üreticisinin yaşadığı zorlukları ve hükümetin konuya yönelik politikalarını eleştiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Geçen yıl depo basan Bakanlık bu yıl maliyetine bile patates satamayan üretici için çözüm dahi üretemedi" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates ürününün bu yıl hasat döneminde maliyeti altından satılamadığı için çiftçinin ürünü depoladığını belirtti. 

"MAÇ ORTASINDA KURAL DEĞİŞTİ"

Gürer “Geçen yıl zam şampiyonu patates bu yıl hasat döneminde maliyetine dahi tüccar alım yapmadı. Üretici  ürününü depolamak zorunda kaldı. Geçen yıl patates, soğan deposu basan ve üreticiyi stokçu, terörist ilan eden bakanlıklar bu yıl maliyetine dahi ürün satamayan patates üreticisi için mağduriyetini gidermek amaçlı çözüm dahi üretmezken bu kere dış satım içinde yeni düzenlemelere gitti. Yeni düzenleme nedeni ile tüccar bu şartları ile patates yurt dışı satımı zorlaştığını ve  ek analizler sonucu maliyetin arttığını, dış satımda daralma yaşanacağını ifade ediyorlar. Yine maç ortasında kural değiştiren bir yaklaşım sorun yarattı” dedi.

"FİYATLAR MALİYETİN ALTINA DÜŞTÜ"

"Geçtiğimiz yıl tüketicinin rekor fiyat artışı ile patates tüketmek zorunda kalması ile ithalat yapılması bu yıl ekim alanlarını artmasına neden oldu" diyen Gürer, "Ürün Rekoltesi yükseldi. Bu kere fiyatlar üreticide maliyet altına düştü. 90 kuruşa mal olan patates tüccar alıma gelmeyince 60-70 kuruşa kadar geriledi.Halen Niğde ve Nevşehir de 1 milyon tonu aşan üretilen patates önemli  bölümü depolarda alıcı tüccar bekliyor. Çözüm için ihracat önerilirken bu kere Bakanlık yeni düzenlemeye gitti" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar