CHP'li Oğuz Kaan Salıcı: AKP MHP'nin vesayeti altına girdi

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı: AKP MHP'nin vesayeti altına girdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Salıcı, "Adalet ve Kalkınma Partisi, bugün Devlet Bahçeli 'Sağa dön' dediğinde dönmek zorunda. Güvenlik siyaseti öne çıktı" ifadeleri ile dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'n sunduğu Bi'Karar Ver'e konuk oldu. AKP ile birlikte siyasete 'troll' kavramının eklendiğini belirten Salıcı, dikkat çeken açıklamalar yaptı, "AK Parti'de, mağduriyetleri dile getiren, devletin baskıcı bir devlet olmaması gerektiğini söyleyen bir dil vardı. İlk zamanlarında. Sonra o çizgi kırıldı, başka bir noktaya gitmeye başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi, hikayesini kaybetti. Vesayet diyordu, dönüp MHP'nin vesayeti altına girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi, bugün Devlet Bahçeli 'Sağa dön' dediğinde dönmek zorunda. Güvenlik siyaseti öne çıktı." dedi

Salıcı'nın açıklamaları şöyle:

"Hulusi Akar ile Süleyman Soylu'nun ziyareti normaldir, bu bizim devlet geleneğimizden zaten olan bir şey. Fakat Meclis'teki konuşma, Soylu'nun konuşması yanlıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin troll siyaseti, artık hayatımızın bir parçası. O hep var. Troll siyasetini kenara ittiğimizde, iki Bakan'ın gelip bilgi vermiş olması dahi, bu ortamda kıymetli.

AK Parti'de, mağduriyetleri dile getiren, devletin baskıcı bir devlet olmaması gerektiğini söyleyen bir dil vardı. İlk zamanlarında. Sonra o çizgi kırıldı, başka bir noktaya gitmeye başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi, hikayesini kaybetti. Vesayet diyordu, dönüp MHP'nin vesayeti altına girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi, bugün Devlet Bahçeli 'Sağa dön' dediğinde dönmek zorunda. Güvenlik siyaseti öne çıktı.

Şimdi bize diyorlar ki, HDP ile birlikte siyaset yapıyorsunuz. Osman Öcalan'a TRT muhabiri gönderen Cumhuriyet Halk Partisi miydi? Osman Öcalan'ı özellikle söylüyorum, çünkü kırmızı bültenle aranan bir isim. (Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik 'tek adam' açıklamaları) Erdoğan, kendisinin yaptığı en yakışmayacak işi; başkasına yapıştırma konusunda bir uzman. Hep bunu yapıyor. Devlet Bey'in 'Anayasa Mahkemesi, kendisini feshetmeli' gibi bir cümle kurması... Hadi talihsizlik diyelim, nezaketimi bozmayayım. Böyle bir şey olur mu?

Suriye ile ilgili bir devlet politikamız niye yok? Niye 4 milyon insan Türkiye'ye geldi? Bizim, Suriye'deki yanlış dış politikamızın bir sonucu olarak geldi. Çünkü, Türkiye bir rejim değiştirme çabasının içine girdi. Erken seçim istiyoruz, seçmenin yarısı erken seçime ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Türkiye'nin istikrar ve normalleşmek için erken seçime ihtiyacı var."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar