CHP'li Murat Emir'den çarpıcı iddia: ABD, Türkiye'ye aşı vermiyor

CHP'li Murat Emir'den çarpıcı iddia: ABD, Türkiye'ye aşı vermiyor
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili Murat Emir, ABD'li ilaç firmasının bu yıl Türkiye'ye grip aşısını, dünya genelindeki yoğun talepten dolayı vermeme kararı aldığını iddia etti. Murat Emir,"Mevsimi yaklaşmasına rağmen depolarda grip aşısının bulunmadığını" söyledi.

ANKA'da yer alan habere göre; Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, mevsimi yaklaşmasına rağmen depolarda grip aşısının bulunmadığını belirtti. Emir, "ABD'li firma GSK, bu yıl dünya genelindeki yoğun talebi gerekçe göstererek Türkiye'ye grip aşısı vermeme kararı aldı" iddiasında bulundu.

CHP Milletvekili Emir, korona virüs salgını nedeniyle riskli gruplarda ayırıcı tanı ortaya koyması açısından bu yıl daha da önem kazanan grip aşısında sıkıntı yaşanacağı uyarısında bulundu. 

"DEPOLARDA GRİP AŞISI BULUNMUYOR"

Sağlık Bakanlığı'na defalarca uyarılarda bulunmalarına karşın halen bir önlem alınmadığını ifade eden Emir, "Uzmanlık dernekleri birkaç ay öncesinden yaptıkları açıklamalarda bu yıl 65 yaş üstü vatandaşlarla tüm risk gruplarının grip aşısı olması gerektiğini, toplam ihtiyacın yaklaşık 10 milyon adet olacağını vurguladı. Türkiye, bugüne kadar biri Fransız Sanofi diğeri de ABD'li GSK olmak üzere iki firmadan grip aşısı temin ediyordu. Ancak, grip aşısı mevsimine birkaç hafta kalmışken geldiğimiz noktada depolarda halen grip aşısı bulunamıyor" dedi.

"Sanofi'nin şu andan itibaren Türkiye'ye yaklaşık 1 milyon 200 bin adet aşı göndereceğini bilsek de bu aşı henüz deopalara ulaşmış değil" diyen Emir, "Diğer yandan ABD'li firma GSK'nın ise tüm görüşmelere karşın dünya genelindeki yoğun talebi gerekçe göstererek Türkiye'ye bu yıl aşı temin etmeyeceği bilgisine ulaştık. ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin geçtiğimiz günlerde 'borçlarınızı ödeyin yoksa firmalarımız Türkiye'ye ilaç teminini durduracak' tehdidinin ardından böyle bir gelişme yaşanması manidardır" ifadelerini kullandı.  

AKP iktidarının hıfzıssıhha'yı kapatarak aşıda Türkiye'yi yurt dışına muhtaç ettiğini ifade eden CHP'li Emir, "Şimdi de ekonomideki kötü gidişatın faturasını vatandaşa çıkartacak. Her sıkıştığında 'ulusal çıkar' diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışan iktidar, gerçekten ulusal çıkarlarımızı düşünüyorsa vatandaşın sağlığını öncelik haline getirmelidir" dedi ve grip aşısı konusunda önümüzdeki dönemde bir kaos yaşanmaması için gereken önlemler alınması konusunda çağrıda bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar