CHP'li Muharrem Erkek'ten hükümete çağrı!

CHP'li Muharrem Erkek'ten hükümete çağrı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek hükümete Kaz Dağları çağrısı yaparak, "Neden bu ruhsatları izinleri iptal etmiyorsunuz? Neden halka yalan söylüyorsunuz? Kul hakkı yiyorsunuz." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, hükümete Kaz Dağları'ndaki doğa katliamıyla ilgili kritik bir çağrı yaptı. Erkek hükümete çağrısında, "Tek Adam rejiminde bir kararname ile her şeyi düzenlemek mümkünken niye bu doğa katliamını durdurmuyorsunuz? Neden bu ruhsatları izinleri iptal etmiyorsunuz? Neden halka yalan söylüyorsunuz? Kula hakkı yiyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Muharrem Erkek'in açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Çanakkale'de bu Kanadalı altın şirketine karşılık ciddi mücadele veriliyor sivil toplum örgütleri ve halkla birlikte. Sonuç olarak bu doğa katliamının temelinde ne var? 2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği ÇED olumlu raporu var. Ve 2018 yılında Çanakkale Valiliğinin verdiği gayri sıhi müessese ruhsatı var. Yani mevcut iktidar var. Çünkü iktidar altın şirketleriyle birlikte hareket ediyor. İktidar, Bakanlıklar altın şirketlerinin tarafında. Tek Adam rejiminde bir kararname ile her şeyi düzenlemek mümkünken niye bu doğa katliamını durdurmuyorsunuz? Neden bu ruhsatları izinleri iptal etmiyorsunuz? Neden halka yalan söylüyorsunuz? Kul hakkı yiyorsunuz. Binlerce canlıyı yok etmeye kim nasıl hakkı olabilir. Onun için tüm yetkililere bir kez daha sesleniyorum! Gelin bu altın şirketinin izinlerini ruhsatlarını iptal ediniz. Bu faaliyetleri durdurun. Çünkü durdurmadığınız sürece doğa katliamı büyüyerek devam edecek. Bu kutsal bir mücadele bu haklı bir mücadele. Bu onurlu bir mücadele. Çünkü biz ve halk toprağını ve suyunu koruyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar