CHP'li Muharrem Erkek'ten RTÜK'e eleştiri!

CHP'li Muharrem Erkek'ten RTÜK'e eleştiri!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek partisini genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Erkek, toplantıda RTÜK'ün basına ceza yaptırımı uygulama yetkisi olmamasını gerektiğini vurgulayarak basın özgürlüğü gibi hakların ciddi tehdit altında olduğunu söyledi.

CHP'li Başkandan RTÜK'e eleştiri!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Erkek basın toplantısında ifade özgürlüğü,  basın özgürlüğü gibi hakların ciddi tehdit altında olduğunu söyleyerek RTÜK'e eleştirdi.


"HİÇBİR CHP'Lİ GERİ ADIM ATMAYACAK"


Erkek, "Basın özgür değilse toplum özgür değildir. Basının özgür olmadığı bir ülkede hiçbir şeyi çözemezsiniz. Partimizin yayınlarına yasaklar getirildi. İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ağır cezalarla karşılaştı. Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanı seçildikten tam 2 gün sonra hakkında soruşturmalar başlatıldı. Daha önce hiçbir soruşturma yoktu. Tweetleri, düşünceleri sebebiyle, eleştirileri sebebiyle çok ağır cezalarla karşı karşıya kaldı ama her zaman söylüyoruz; ne Canan Kaftancıoğlu, ne 81 il başkanımız, ne ilçe başkanlarımız, ne parti meclisi üyelerimiz, ne milletvekillerimiz hiçbir CHP'li bir santim dahi geri adım atmayacak. Çünkü bizim verdiğimiz mücadele demokrasi mücadelesi. Bedel ödenmesi gerekiyorsa da biz bunu kararlılıkla ödeyeceğiz" diye konuştu.

'CEZA UYGULAMA YETKİSİ OLMAMALI'


RTÜK'ün RTÜK'ün basına ceza yaptırımı uygulama yetkisi olmamasını gerektiğini söyleyen "RTÜK, Basın İlan Kurumu bir usulsüzlük tespit ederse bunu yargıya intikal ettirmeli, bir ceza verilecekse yargı vermeli. Önümüzdeki ilk seçimden sonra basın özgürlüğü için de gereken tüm önlemleri alacağız" dedi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar