CHP'li milletvekilleri TBMM Başkanlığına Anayasa kitapçığı bıraktı

CHP'li milletvekilleri TBMM Başkanlığına Anayasa kitapçığı bıraktı
Grup Başkanvekillerimiz Engin Altay, bir grup milletvekili ile birlikte, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un makamı önünde açıklama yaptı, makam girişine Anayasa kitapçığı bıraktı.

CHP'li bazı milletvekilleri, Grup Başkanvekilleri Engin Altay ile birlikte TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un makamının kapısına 'Anayasa ve TBMM İçtüzük' kitapçığı bırakarak Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etti.

Alkışlarla Şentop'u protesto eden milletvekilleri, 'hak hukuk adalet' sloganları attı.CHP'li Engin Altay'ın ise burada yaptığı konuşma şöyle oldu:

Lekeli ve ayıplı bir gündür. Bu hiçbir zaman HDP’yi ve milletimizi karamsarlığa sevk etmemeli. Türkiye’de şu tablo herkesin düşünmesi gereken bir manzaradır. Bu yüce Meclis kurulduğu vakit kendisini kuran Gazi Mustafa Kemal hesap sorarken, 100’üncü yılda Saray’dan talimat alırsa ayıplı gündür. Ancak demokrasimizi yaşamaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz.

Erdoğan unutmasın demokrasi tepki ve protesto rejimidir. Kendisini eleştirenler biat etmemeye ve yanlışını konuşmaya devam edecektir. Kendisini eleştiren herkesi terörist ilan etmekle Türkiye’ye en büyük düşmanlığı yapıyor. Erdoğan’a hiçbir demokrasi perver vatandaş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sora da biat etmeyecek.

Biraz önce Meclis Başkanı'nın kapısına koyduğum Anayasa'ya ve TBMM İç Tüzüğüne uygun olarak, yürürlükteki yasalara uygun olarak barışçıl bir şekilde  demokrasi çığlığımıızı Türkiye'nin 780 bin 500 kilometrekarelik coğrafyasında gerekirse 81 ilde 950 ilçede 36 bin köyde hane hane hane demokrasimizin korunmasının yaşatılmasının bir zorunluluk olduğunu 83 milyona anlatmak için yollara düşeceğiz. TBMM'nin de ayakta ve hayatta kalmasını, Saraya boyun eğmediği güne gelinceye kadar korumaya yaşatmaya yüceltmeye devam edeceğiz.Enis Berberoğlu ve diğer 2 HDP'li sayın milletvekilinin bugün hukuksuz bir şekilde vekilliğinin düşürülmüş olması aslında Erdoğan'ın kendi arzususuyla bize bir ayar vermek gibi algılansa da Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Bugünkü tutum düne kadar AK Parti'ye oy veren seçmen için de Erdoğan'a karşı artık bunun işin tadını kaçırdığını ve hakikaten bir diktatör olduğunu tescillemiş ve AK Parti seçmenine de bunu hissettirmiş oldu.

Demokrasi mücadelesi zordur. Enis Berberoğlu dail 139 milletvekilimiz her türlü bedeli ödemeye hazırız. Türkiye bilsin bir bedel ödenecekse bunu önce CHP'li milletvekilleri ödeyecektir. Yaşasın demokrasi diyorum, hak diyorum, hukuk diyorum, adalet diyorum.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar