CHP'li Kuşoğlu "devir döndüğünde hesap verecekler" dedi! İşte TBMM'ye bilgi vermeyen devlet kuruluşları

CHP'li Kuşoğlu "devir döndüğünde hesap verecekler" dedi!  İşte TBMM'ye bilgi vermeyen  devlet kuruluşları
AKP iktidarının Türkiye’nin temel değerlerini yok ettiğini savunan vatandaş,  Millet İttifakı iktidara geldiğinde TBMM’yi yeniden etkin ve güçlü hale getirmeyi vadediyor.

GÜNBOYU-ÖZEL

Bunun için hem İYİ Parti hem de CHP’li uzmanlar ayrı ayrı çalışma yaptı bu taslaklar ortaklara sunuldu. Ancak, ittifak partilerinin itirazsız üzerinde durduğu bir konu var ki o da “denetim ve hesap verebilirlik”. 

CHP, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde Meclis’te “Etik Komisyonu” kurulması için bir yasa teklifi hazırladı ve Meclis’te grubu bulunan partilere teklifi gönderdi. MHP teklife açık destek verdi. Dönemin AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu teklife sıcak baktığını açıkladı. Hatta grup başkanvekilleri arasında görüşmeler de başladı. Ancak sonu gelmedi. Teklife Cumhurbaşkanı Erdoğan  “Bu teklifi kabul edersek ilçe başkanı yapacak adam bulamayız” dedi. Dolayısıyla CHP’nin hazırladığı Etik yasası komisyona bile gelemeden bitti.

Sonra…

Erdoğan ikinci kez Cumhurbaşkanı seçildi.  Türkiye Varlık Fon’u kuruldu. Ülkenin en değerli şirketleri bu fon çatısı altında toplandı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Yardımcılığını da damadı Berat Albayrak üstlendi.

O zamana kadar TBMM Plan Bütçe Komisyonu’na faaliyetleri ile olarak yılda bir kez bilgi vermek zorunda olan, KİT Komisyonunda da denetlenen bu kurumlar artık hesap vermez oldu. Bazılarının işlemleri ise denetim kapsamı dışına çıkarıldı.

Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz Maliye Bakanlığında Baş hesap uzmanlığı ve SGK’da Genel Müdür Yardımcılığı yapmış olan CHP Ankara Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Bülent Kuşoğlu, “Bilgi vermeyen bu kurumların yöneticileri suç işliyor. Devir döndüğünde, işledikleri suçun hesabını yargı önünde verirler” dedi.

Kuşoğlu, TBMM’ye bilgi vermeyen bu kuruluşlar parayla iç içe olan kurumlar olduğunu söyleyince doğal olarak daha da meraklandık. İşte o devlet kuruluşları:

-Sayıştay Başkanlığı,

-Merkez Bankası,

-SPK (Sermaye Piyasası Kurulu),

-Afet Sigortaları Kurumu,

- Hazine Fon Yönetimi Kurumu,

-Türkiye Varlık Fon’u (TVF),

-Sigortacılık ve Özel emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu,

-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar