CHP'li kadınlardan TBMM'de "Las Tesis" eylemi

CHP'li kadınlardan TBMM'de "Las Tesis" eylemi
Şili'deki kadınlar tarafından gerçekleştirilen 'Las Tesis' adlı protestoyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu, CHP'li kadın milletvekilleri protesto etti. O anların videosu kısa sürede sosyal medyada da çok konuşuldu.

TBMM Genel Kurulunda Sağlık, İçişleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları 2020 bütçeleri ve 2018 Kesin Hesapları görüşmeleri yapılırken CHP'li kadın milletvekilleri Las Tesis adlı protestoyu gerçekleştirdi.

CHP İstanbul milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, söz alarak, "Şili'de başlayan ve kadına şiddete dikkat çekmek için yapılan dans 'Las Tesis' var. Kadın milletvekilleri olarak, 'Ataergil bir yargıç, kadın olmak suçumuz, çektiğiniz cezalar, seyrettiğiniz şiddet, suç bende değil ne giydiysem, her neredeysem suç bende değil, her neredeysem, ne içtiysem suç bende değil, öldüren senin, polis, hakim, devlet direnen kadınlar, asla yalnız yürümeyeceksin. Bu eylemi yapmak istiyoruz, Sayın Bakan" ifadelerini kullandı.

VEKİLLER MOR FULAR TAKTI

Kadın vekiller mor fular takarken arka sıralarda oturan CHP'li vekillerin ellerinde cinayete kurban giden kadınların resimlerinin olduğu da görüldü.

TWİTTER'DA TT OLDU

TBMM Genel Kurulunda Sağlık, İçişleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları 2020 bütçeleri ve 2018 Kesin Hesapları görüşmeleri sırasında CHP kadın milletvekillerinin gerçekleştirdiği eylem sosyal medyada da çok konuşuldu. "#AslaYalnızYürümeyeceksin" etiketi ile kadın vekillerin yaptığı eylem Twitter'da da gündem oldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Kadıköy'de kadınlar, Şili'deki hemcinslerinin yaptığı ve dünyaya yayılan dans protestosu 'Las Tesis'in benzerini gerçekleştirmek için toplanmış, polisin müdahalesi sonucu 7 kadın gözaltına alınmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar