CHP’li kadınlardan kadın cinayetlerine 'siyah' protesto!

CHP’li kadınlardan kadın cinayetlerine 'siyah' protesto!
İBB Meclis Üyesi CHP’li kadınlar, Eylül ayının ilk oturumunda son zamanlarda artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için siyah giyindi.

İBB Meclisi'nde Eylül ayının ilk oturumu yapıldı.

Meclisteki CHP üyesi kadınlar, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için siyah giyindi. CHP’li kadınlar adına açıklamada bulunan Meclis Üyesi Nazife Figen Karahan, amaçlarının Türkiye’de artan kadın cinayetlerine karşı farkındalık yaratmak olduğunu ifade etti. Karahan, “18 Ağustos’ta “ölmek istemiyorum” diyen çığlık ve” anne lütfen ölme” diyen çocuğun çığlığına kayıtsız kalamadık ve topluma mesaj vermek amacıyla Meclis’e bu şekilde siyah kıyafetlerimizle gelmeyi tercih ettik” dedi.

Meclis oturumundaki konuşmasında da kadın cinayetlerine yer veren Karahan, son 10 yılda 3 bin, 2019’da 285 ve geçen Ağustos ayında 40 kadın cinayeti yaşandığı bilgisini verdi.

“İstanbul Sözleşmesi uygulanmış olsaydı onca kadının ölümüne seyirci kalan insanlar olmazdık”

Meclis konuşmasında İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmamasını eleştiren Karahan, “2011’de imzaladığımız İstanbul Sözleşmesi 2014’te yürürlüğe girdi. Fakat bu sözleşme maalesef ülkemizde şu an yok hükmünde. En önemlisi, kadını görünür kılan bu sözleşme ailede başlayan eğitim, okullarda devam eden öğretim ve eşitlikçi bir anlayışla şekillenen bir toplum hedefler. Bu toplumu yaratamadık. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu çıkardık ama uygulayamadık. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun uygulanmış olsaydı onca kadının ölümüne seyirci kalan insanlar olmazdık” dedi.

“İBB yönetiminde kadın oranı yükseldi”

Toplumun ve siyasi bakış açısının kadına karşı tutumundan kaygı duyduklarını ifade eden Karahan, belediyelerde oluşturulacak stratejik planlarda kadınların güçlendirilmesine dönük adımların atılmasını istedi. İBB’de bu dönüşümün başladığına işaret eden Karahan, “Önceki yönetimde hiç kadın bulunmazken bu yönetimde kadınların oranı yüzde 28’e yükselmiş durumda. Demek ki istenince değişim sağlanıyor. Yönetime çok teşekkür ediyor, devamının gelmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

eecin7-w4aatvnk.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar