CHP'li Gamze Taşcıer: Fahrettin Koca'dan 815 gündür o cevabı bekliyorum

CHP'li Gamze Taşcıer: Fahrettin Koca'dan 815 gündür o cevabı bekliyorum
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Sağlık Bakanlığı’na yönelttiği soruların yanıtsız kaldığını, Bakan Fahrettin Koca’nın TBMM iradesini tanımadığını dile getirdi.

ANKA'da yer alan habere göre; CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer Sağlık Bakanlığı’na yönelttiği soruların yanıtsız kaldığını, Bakan Fahrettin Koca’nın TBMM iradesini tanımadığını söyledi. “Sağlık Bakanı ne soru önergelerime ne de bilgi edinme başvurularıma cevap vermiyor” diyen Taşcıer, bugüne kadar kendisine 17 soru önergesi verdiğini ancak yalnızca ikisine cevap alabildiğini, bilgi edinme yoluyla yaptığı başvuruların da onunun yanıtsız kaldığını bildirdi.

“815 GÜNDÜR CEVAP GELMEDİ”

Soru önergelerine ve bilgi edinme başvurularına yanıt alamadığını belirten Taşcıer, şu bilgileri verdi:

“Bilgi Edinme Kanunu’na göre başvurular 15 iş günü içerisinde cevaplanmak zorunda. Benim tamı tamına 620 gündür cevap alamadığım başvurum var. Daha da vahimini söyleyeyim, tam 2 yıl 2 ay 21 gündür, yani 815 gündür cevap bekleyen soru önergem var. Soru önergelerimden iki tanesi iki yılın üzerinde, yedi tanesi de 1 yılın üzerinde zamandır cevap bekliyor. Bakan Bey çok yoğun diyeceğiz ama bakanlıklarda zaten bu soruların cevaplandırılması için birimler bulunuyor. Cevabın altına sadece imza atacak ama bunu dahi yapmıyor. Bakan Bey 2 yıl 2 ay 21 gündür salgınla mı mücadele ediyor?” 

“ATANMIŞ BAKAN CEVAP VERMİYOR”

Taşçıer, “Atanmış Sağlık Bakanı’nın, halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerine cevap vermiyor olması, Fahrettin Koca’nın TBMM'nin iradesini tanımadığı anlamına geliyor" dedi.

Taşcıer, yanıtlanmayan sorularından şu örnekleri verdi:

"LÖSANTE’ye bir türlü tam ruhsat verilmemesiyle ilgili sormuşum cevap yok, bakanlıkta çalışan kadın sayısını sormuşum yok, hastanelerde doğum yapan kız çocuklarını sormuşum yok, Ankara’daki uyuz vakalarını sormuşum yok, ambulanslarda patlayan oksijen tüplerini sormuşum yok, sahte ilaçları sormuşum yok. Bunlar pandemi dönemi öncesinde sorulanlar." 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar