CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi: Topkapı Sarayı'ndaki ağaçlar kesiliyor

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi: Topkapı Sarayı'ndaki ağaçlar kesiliyor
CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanında bulunan ağaçlarının kesildiğini ve içerisindeki askeri okul binasının ise yıkıldığını açıkladı.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre;  Gamze Akkuş İlgezdi, “Topkapı Sarayı devirden beri bir sürü sıkıntı ile karşı karşıyaydı, şimdi de 1. derece sit alanındaki ağaçlar hiçbir izin alınmadan katledildi” ifadelerini kullandı.

topkapi1.jpg

MECLİS'E TAŞIDI

İlgezdi yaptığı açıklamada, Saray'ın Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlandığnı hatırlattı. Konuyu Meclis gündemine de taşıyan İlgezdi şu ifadeleri kullandı:

“Bu karar sonrasında Saray'ın bahçesinde bulunan Kültür Bakanlığı'na bağlı tarihi eser depo binaları ve laboratuvarlarda çalışanlara türlü zorluklar çıkarılmaya başlandı. Bir an önce binaları boşaltmaları için ciddi baskılar oluşturuyorlar. Laboratuvarın yaklaşık 100 çalışanından sadece 2 veya 3 kişi özel izinle kuruma girip çalışabiliyor.

Yine Saray'ın bahçesinde bulunan birinci derece sit alanında sayılan askeri okul binaları hiçbir izin alınmadan yıkıldı. Bu durum yetmiyormuş gibi ağaçlar da katledildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın, “İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarı ile İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Darphane binalarında bulunan Arkeoloji Müzesi'ne ait eserler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'nın koordinasyonunda uygun bir yere taşınacaktır” yanıtını verdiğini kaydeden İlgezdi, "Bu yanıttan da anladığımız üzere 2012'de büyük bütçe ile revize edilen laboratuvar binası ve Rölöve Anıtlar Binası da yıkılarak yok edilecek” dedi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar