CHP'li Faik Öztrak'tan Özdağ, Hatipoğlu ve Uğuroğlu'na yapılan saldırılara sert yanıt

CHP'li Faik Öztrak'tan Özdağ, Hatipoğlu ve Uğuroğlu'na yapılan saldırılara sert yanıt
CHP Sözcüsü Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Öztrak, "Geçtiğimiz Cuma günü uzaktan kumandalı çeteler, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a, Orhan Uğuroğlu ile Afşin Hatipoğlu’na kalleşçe saldırdılar" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu gündemi ile ilgili basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP'li Öztrak, "Bu yaşadıklarımız sıradan olaylar değildir. Demokrasiye darbedir, terördür. Biz bu saldırıları lanetliyoruz. Saray hükümetinin failleri bir an önce yakalayarak, yargıya teslim etmesini, yargının da hızla gereğini yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Bu gün Merkez Yönetim Kurulumuzun gündeminde 2018’de tek adam vesayet rejimine fiilen geçildikten sonra Hızla derinleşen; “Devlet krizi”, “ekonomik kriz” Bunlara geçtiğimiz yıl eklenen “korona salgını” yla, ülkemizin içine düştüğü “ağır buhran”, ve bunun yarattığı “toplumsal tahribat” vardı. Tek adam vesayet rejimi, devletimizi felç etti Bundan 2 bin 300 yıl önce yaşamış büyük bir bilge, Aristo; “Devlet, Toplumun tam ve doyurucu bir yaşam sürmesi için vardır.
Devletin amacı,yalnızca yaşamayı olanaklı kılmak değildir, yaşamaya değer bir yaşamı kurmaktır” diyor.

"MAFYA ARTIKLARI TEHDİTLER SAVURUYOR"

Bu ucube vesayet rejiminde devlet, bırakın vatandaşlarımıza “yaşamaya değer bir yaşam” kurmayı, vatandaşlarımızın yaşamını dahi koruyamıyor. Devlet krizinin zirve yaptığı son yıllarda, Türkiye’nin göbeğinde, başkentimizde, Ana muhalefet partisi liderine linç girişiminde bulunuluyor. Mafya artıkları ve çeteler, siyasetçilere, gazetecilere olmadık tehditler savuruyor.

Yetmiyor kalleş saldırılar düzenleyebiliyor. Hükümet ise bu terör saldırılarını seyrediyor. Ufak ortağı ise mafya bozuntularına sahip çıkıyor. Bıyık altından sırıtarak olan bitenden keyif alıyor.

"DEMOKRASİYE DARBEDİR"

Geçtiğimiz Cuma günü uzaktan kumandalı çeteler, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a, Orhan Uğuroğlu ile Afşin Hatipoğlu’na kalleşçe saldırdılar. Aynı gün içinde gerçekleştirilen ve organize olduğu açıkça belli olan bu saldırıların amacı; Demokrasimizin, basın özgürlüğünün ve siyasetin özgürce yapılmasının önünü kesmektir.

Bu yaşadıklarımız sıradan olaylar değildir. Demokrasiye darbedir, terördür. Biz bu saldırıları lanetliyoruz. Saray hükümetinin failleri bir an önce yakalayarak, yargıya teslim etmesini, yargının da hızla gereğini yapmasını bekliyoruz.

Çok açık söylüyorum: Bu saldırıları cesaretlendiren, saray ortaklarının kirli siyasi dilidir. Saldırganlara ve tehdit savuranlara gösterilen hoşgörü, hatta esirgenmeyen siyasi himayedir.

Bu ülkenin ana muhalefet partisi lideri tehdit edilince, sinsice el ovuşturup, sessiz kalanlar, Cumhurbaşkanı zırhına sığınan AK Parti Genel Başkanına “sözde” denince
Bir bardak suda fırtınalar kopardılar. Sayın Genel Başkanımıza, Çubuk’ta düzenlenen linç girişiminden sonra ne yapıldı? Yine çok yakın zamanda, bir mafya bozuntusunun tehditlerine karşı yargı ne yaptı? Siyaset kurumu ne yaptı?

EKONOMİ POLİTİKASI

Kayınpeder, damat bir olup, Merkez Bankasının 128 milyar dolarını buharlaştırdılar. Şimdi damat ortada yok. “Allah sonumuzu hayır eylesin” dedi, kaçıp gitti.

Bu 128 milyar dolar; esnafa gitmedi, çiftçiye gitmedi, işçiye gitmedi, emekliye gitmedi, peki, bu para nereye gitti? Cevap yok. “Faiz sebep, enflasyon neticedir” deyip, uğruna 128 milyar doları gözlerini kırpmadan harcadılar. İki Merkez Bankası Başkanını yaktılar. Para bitti, damat gitti, İki ayda TCMB faizlerini 7 puana yakın artırdılar. Şu anda TCMB’nin politika faizi yüzde 17.

Dünya üzerinde, en yüksek politika faizine sahip 10. ekonomiyiz. Önümüzdekiler Venezüella, Arjantin, Zimbabve, Yemen, Liberya gibi ülkeler. Yüksek faizde şampiyonlar ligindeyiz.

Peki, bunun sorumlusu kim? “Ekonominin başında ben varım, ben” diyen Erdoğan.
Şimdi aynı Erdoğan, yeniden “Yüksek faiz sebep, yüksek enflasyon neticedir” demeye, bankaları haşlamaya başladı.

Madem öyleydi… Damadın kellesini neden aldın? Şimdi de kellesini alma sırası,
Yeni ekonomi yönetimine mi geldi?

Çok açık söylüyoruz. Ekonominin rahatlaması için, görevden ayrılması gereken kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Milletimiz sandıkta bunu yapacaktır. Milletimiz bu kifayetsiz yönetime, sandıkta notunu vermek, evlerine göndermek için artık gün saymaktadır. Mazlumların ahı pahasına, sadece kendilerine ve yandaşlarına hayrı dokunan, bu ucube tek adam vesayet rejimi ilk sandıkta bitecektir.

Milletimizin teveccühüyle, Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizi aydınlığa çıkarmaya hazırdır. Biz hazırız. Dostlarımız hazır. Milletimiz hazır."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar