CHP'li Faik Öztrak'tan Danıştay'ın Andımız ile ilgili verdiği karara sert tepki

CHP'li Faik Öztrak'tan Danıştay'ın Andımız ile ilgili verdiği karara sert tepki
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Danıştay'ın Andımız ile ilgili verdiği karara sert tepkide bulundu.

Cumhuryet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak yaptığı açıklamada, Danıştay'ın Andımız ile ilgili verdiği karara sert tepkide bulundu. Öztrak, "Andımızın ve devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasının kaldırılmasını isteyen kim? Erdoğan Şahsım Hükümeti. Erdoğan’ın karın ağrısının sebebini herkes biliyor. Atatürk demek, Türkiye demektir" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklaması şöyle oldu:

“Danıştay aldığı iki ayrı kararla, hem okullarda okutulan Andımızı, hem de devlet madalyalarından Atatürk kabartmasını kaldırdı. Andımızın ve devlet madalyalarındaki Atatürk kabartmasının kaldırılmasını isteyen kim? Erdoğan Şahsım Hükümeti. Erdoğan’ın karın ağrısının sebebini herkes biliyor. Atatürk demek, Türkiye demektir.

Atatürk demek, bağımsızlık demektir. Atatürk demek, milli şeref, haysiyet ve onur demektir. Beyhude çabalarla Atatürk’ü bu milletin yüreğinden de, Zihninden de söküp, atamazsınız. Artık bunu anlayın. Bu milletin sinir uçlarıyla daha fazla oynamayın.

"BU NASIL İŞ SAYIN BAHÇELİ"

Şimdi size geçmişi bir hatırlatmak istiyorum. (Devlet Bahçeli Andımız Hakkındaki Sözleri) Bu nasıl iş Sayın Bahçeli? İktidar ortağınız okullarımızdan andımızı kaldırtmak için başvuruyor. Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay’a verdiği dilekçede, Andımız hakkında; ‘21. Yüzyılın Türkiyesinde, 30’lu yılların ritüellerini benimsemek, çağ dışı bir yaklaşımdır’ diyor.

Aynı Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Gerek faşizm, gerekse komünizm öğrenci andı benzeri uygulamaları, sıkça kullanmıştır’ diye ahkam kesiyor. Siz, Cumhur İttifakı’ndaki ortağınız bu itiraz dilekçesini verirken neredeydiniz? İttifakınızın bu resmi görüşüne neden itiraz etmediniz? Yoksa, bülbül suyu mu içmiştiniz? Karar çıkmış, şimdi anca Danıştay’ı eleştiriyorsunuz. Cumhur İttifakı’nda ortaklık kapınca Saray’ın kapısına bekçi olunca, sizin için; Türküm demek, ayıp mı oldu? Doğruyum demek, yanlış mı oldu? Çalışkanım demek, çarpıklık mı oldu? Ne oldu? Yoksa, ‘Kırmızı çizgileriniz’ artık pembeleşti mi? 

Şunu herkes bilsin; Andımız herhangi bir etnik kökeni dışlamaz, Kimseyi ayrıştırmaz. Andımız ülke bütünlüğü içinde, Vatan sevgisini, cumhuriyet ideallerini barındırır. Saygı ve sevgi kavramlarını içselleştirir. “Çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma” hedefini simgeler. Cumhur İttifakı ne yaparsa yapsın. Andımızın her kelimesi ve Atatürk sevgisi, bu milletin yüreğinden ve ruhundan silinmeyecektir. Andımız okullarımıza, Atatürk kabartması ise madalyalarımıza geri dönecektir. Milletimiz kimin ne olduğunu ve ne yaptığını görüyor. Notlarını da veriyor. Bu sorumsuzlara hak ettiği cevabı sandıkta verecek. Bunların hepsini evlerine gönderecek.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar